Ασπασία Ταραχοπούλου: «Είναι ανήθικο να δημοσιεύουν την κατάθεση του 12χρονου θύματος»

Την έντονη δυσαρέσκεια της για τη διαρροή μέσω εφημερίδας  ολόκληρης της 5ης κατάθεσης της 12χρονης κοπέλας που βιαζόταν στον Κολωνό, εξέφρασε η δικηγόρος της οικογένειας του κοριτσιού Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στον 105.5 Στο Κόκκινο και την εκπομπή «Επισυνδέσεις» με την Τζούλυ Τσίγκα και τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη.

Η κα Ταραχοπούλου χαρακτήρισε εξωφρενικό και απάνθρωπο αυτό που συμβαίνει και κάλεσε όλους να συναισθανθούν ότι πρόκειται για ένα παιδί, ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι το κορίτσι παρουσιάζεται ως θύτης, ακόμα και από γυναίκες.

Δήλωσε ότι η ίδια έχει ήδη αποστείλει εξώδικα ζητώντας παρέμβαση τόσο από το ΕΣΡ όσο και από την ΕΣΗΕΑ, ενώ έχει απευθυνθεί και στον Συνήγορο του Πολίτη. Έκανε επίσης λόγο για απόπειρα εκφοβισμού του θύματος, εξέφρασε ξανά την απορία της για την εσπευσμένη και παρατεταμένη προφυλάκιση της μητέρας, προαναγγέλλοντας ότι θα υπάρξει προσεχώς νέα αίτηση αποφυλάκισης και εκφράζοντας την ελπίδα η δίκη να ξεκινήσει μέσα στο 2023, χωρίς να κληθεί ξανά το κορίτσι να καταθέσει.

21.2.2023