Αστυνομικός σε αμόκ χτυπούσε νοσηλεύτριες στο Νοσοκομείο Λαμίας και απειλώντας ότι «Θα σας κάψω όλους»

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, 44χρονος συνοδός ασθενή της Παθολογικής Κλινικής, ο οποίος είναι αστυνομικός που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, χτύπησε νοσηλεύτρια στο πρόσωπο, βγάζοντας της την μάσκα και σπάζοντάς της τα γυαλιά που φορούσε. Στη συνέχεια την έριξε κάτω κι άρχισε να την κλωτσάει όπου έβρισκε. Η συνάδελφός της που προσπάθησε να τη σώσει, δέχτηκε κι εκείνη δύο κλωτσιές στην κοιλιακή χώρα και στο πόδι.

Ο αστυνομικός τελικά συνελήφθη με τις κατηγορίες της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, Ανδρέας Κολοκυθάς.

«Με αφορμή το αποτρόπαιο συμβάν που διαδραματίστηκε το βράδυ της 11ης Αυγούστου 2022 στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, η Διοίκηση από την πρώτη στιγμή και όπως διαρκώς πράττει, βρίσκεται στο πλευρό τόσο των δύο εργαζομένων νοσηλευτριών όσο και σε όλο το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου. Δεν χωράει αμφισβήτηση στο γεγονός ότι είχαν και έχουν εκτελέσει άψογα τα καθήκοντά τους προς εξυπηρέτηση όλων των ασθενών που προσέρχονται στο Γ.Ν. Λαμίας.

Αυτονόητο είναι, ότι τέτοιου είδους περιστατικά βίας είναι καταδικαστέα και δεν είναι δυνατόν να υποβαθμίζουν της υψηλής ποιότητας παροχές υγείας που το Νοσοκομείο μας προσφέρει. Η Διοίκηση δηλώνει, για ακόμη μία φορά, την μηδενική ανοχή της σε οποιοδήποτε περιστατικό βίας και παρενόχλησης, έναντι του προσωπικού του Γ.Ν. Λαμίας και ήδη έχουν δρομολογηθεί οι κατά Νόμον ενέργειες κατά του υπαίτιου προσώπου, όπως η κείμενη Νομοθεσία ορίζει» αναφέρει.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, αναφέρει: «Απερίγραπτη και καταδικαστέα η συμπεριφορά πολίτη – συνοδού σε εργαζόμενους στο νοσοκομείο Λαμίας. Πολίτης συνοδός χθες βράδυ πήγε στη παθολογική κλινική του νοσοκομείου που νοσηλευόταν ο πατέρας του αναίτια, χωρίς κανένα λόγο επιτέθηκε με βάρβαρο, βάναυσο τρόπο, σαν να ήθελε να σκοτώσει τις δύο νοσηλεύτριες βάρδιας. Τις χτύπησε άσχημα και οι συναδέλφισσες παρέμειναν επί ώρες στα ΤΕΠ υπό ιατρική παρακολούθηση. Υπεβλήθησαν μηνύσεις από το Νοσοκομείο και τις Νοσηλεύτριες και το άτομο κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα. Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η έλλειψη φύλαξης στα νοσοκομεία. Είμαστε απροστάτευτοι στον καθένα».

12.8.2022