Αυλαία για το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF Βραβεύσεις

Το φεστιβάλ έκλεισε φέτος την 11η του χρονιά Το νέο σινεμά συνεχίζει την πορεία του.Παρακολουθήσαμε 100 ταινίες  μεγάλου και μικρού μήκους video art video dance πειραματικά και ντοκιμαντέρ από 35 χώρες σε προβολές  6 ημερών. Μεγάλο μέρος των ταινιών αποτέλεσε η ελληνική κινηματογραφική παραγωγή. Επιδίωξη του AIDFF από την πρώτη χρονιά είναι η προβολή πρωτίστως της ελληνικής ταινίας χωρίς το φεστ να χάνει τον διεθνή του χαρακτήρα. Μία διεθνής επιτροπή που αποτελείτε από μία πολυπληθή ομάδα παρακολουθεί όλες τις ταινίες από την αίτηση τους μέχρι την τελική προβολή. Όλες οι ταινίες που φτάνουν στην αίθουσα είναι νικητές.  Η φετινή χρονιά μας βρίσκει με μία ακόμα οικονομική κρίση σε εξέλιξη.

Τα απόνερα του covid 19 δημιουργούν στην τέχνη προβληματισμούς και ενεργή διάθεση για λύσεις . Η διανομή των ταινιών στην φιλόξενη αίθουσα του STUDIO NEW STAR ART CINEMA μας δίνει την αισιοδοξία ότι η ελληνική ταινία θα μπορεί να συναντήσει το κοινό ,και όλους τους  θεατές της Αθήνας αλλά να δημιουργήσει μία δυναμική παρουσία στην περιφέρεια. Ο νέος κινηματογράφος   γέννησε  μία νέα γενιά δημιουργών που πλαισιώνουν τους παλαιότερους σε ένα πνεύμα συνεργασίας και άμιλλας.

Φέτος παρακολουθήσαμε πολλές Παγκόσμιες ,Ευρωπαϊκές αλλά και Αθηναϊκές πρεμιέρες. Ταινίες που ξεκινούν την πορεία από το AIDFF κάποιες που συνεχίζουν και κάποιες άλλες που εδώ ήθελαν να κλείσουν τον φεστιβαλικό τους κύκλο.

Κάθε χρόνο η πολυμορφία της ψηφιακής πραγματικότητας μας δίνει το έναυσμα να διαπραγματευτούμε ξανά με το μέσο που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε ταινίες αλλά και να οριοθετούμε τις νέες τεχνολογίες. Πρέπει να χρησιμοποιούμε τα νέα μέσα και όχι να τα μας χρησιμοποιούν.

Η αισθητική αναζήτηση παραμένει να είναι το ζητούμενο για το AIDFF

Η ανεξάρτητη παραγωγή δημιουργεί τους πυλώνες της τέχνης .

Το φεστιβάλ διεξάγεται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

 Διοργάνωση  /Πολιτιστικός Οργανισμός ΚΟΥΙΝΤΑ    / Tickets Tickets www.koyinta-organization.com  www.aidff.com

 

15.12.2022