Αυτό είναι το σχέδιο Διπλής Ανάπλασης που πρότεινε ο Άρης στην Κυβέρνηση

Ο Άρης προχώρησε στην κατάθεση ξεκάθαρου σχεδίου ανέγερσης νέου γηπέδου στην περιοχή της Πυλαίας επί του οποίου συζητά με την Κυβέρνηση και είναι στα πρότυπα της Διπλής Ανάπλασης που ήδη εφαρμόστηκε ή εφαρμόζεται σε άλλες περιπτώσεις.

Οι προθέσεις του Άρη αναδείχθηκαν ξεκάθαρα στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ στελεχών του συλλόγου με τα αντίστοιχα της Κυβέρνησης με την κατάθεση ξεκάθαρου σχεδίου το οποίο δεν περιλαμβάνει μόνο την ανέγερση νέου γηπέδου αλλά πλάνο αναβάθμισης τόσο της περιοχής Χαριλάου όσο και της αντίστοιχης στον Δήμο Πυλαίας. Οι Θεσσαλονικείς εξήγησαν ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα προσφέρει ανάσα ζωής όχι μόνο στον ιστορικό σύλλογο αλλά και στην κοινωνία της πόλης. Πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι τέθηκε σχέδιο Διπλής Ανάπλασης στα πρότυπα της Αθήνας κι ένα πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει μεγάλη πολεοδομική παρέμβαση όπου πέραν την ανέγερσης ποδοσφαιρικού γηπέδου περιλαμβάνει τη δημιουργία δύο σημαντικών πόλων αναψυχής και αθλητισμού τόσο στην περιοχή Χαριλάου που εντάσσεται στον Δήμο Θεσσαλονίκη όσο και στην αντίστοιχη στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής που υπάγεται στον Δήμο Πυλαίας με τη σημείωσε ότι και οι δύο περιοχές βρίσκονται εντός των ορίων της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Το σχέδιο που κατέθεσε ο Άρη προβλέπει τη μετεγκατάσταση του «Κλ. Βικελίδης» από την ήδη επιβαρυμένη περιοχή του Χαριλάου στην έκταση η οποία ανήκει στον ΟΑΕΔ στην Πυλαία, με την προϋπόθεση ασφαλώς ότι θα «τρέξει» η διαδικασία απόκτησής της από το Ελληνικό Δημόσιο. Στο πλάνο τους οι «κίτρινοι» στέκονται περισσότερο στην εγκατάσταση κοινωφελών αθλητικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών λειτουργιών και κυρίως στη ραγδαία αναβάθμιση της περιοχής μέσα από τη δημιουργία χώρου αστικού πρασίνου. Παράλληλα, καθώς θα δημιουργηθεί αντίστοιχος χώρος στην περιοχή Χαριλάου.

Σε ότι αγορά το κόστος του νέου γηπέδου, στο σχέδιό του ο Άρης σημειώνει ότι θα καλυφθούν από 1) την ίδια την αξία αποζημίωσης της ιδιοκτησίας του ΑΣ Άρης στο Χαριλάου για να γίνει χώρος πρασίνου. Η αξία του συγκεκριμένου οικογένεια είναι υψηλότατη και μπορεί να χρηματοδοτηθεί είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης είτε από το Πράσινο Ταμείο και 2) από το Ελληνικό Δημόσιο που θα καλύψει μόνο το επιπλέον κόστος εξασφαλίζοντας χώρους πρασίνους στους πολίτες της πόλης.

Στο πλάνο του ο Άρης στέκεται το γεγονός ότι το πλάνο που κατέθεσε είναι απολύτως θεσμικό, ανταποκρίνεται στις θεσμικές και διαδικαστικές προϋποθέσεις και παράλληλα είναι δοκιμασμένο καθώς είναι εναρμονισμένο στα πρότυπα της Διπλής Ανάπλασης στην Αθήνα με τη σημείωσε ότι πηγή χρηματοδότησης μπορεί να αντληθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Μάλιστα οι πηγές από τον Άρη σημείωσαν ότι ο Άρης δεν αξιώνει από την Κυβέρνηση να ακολουθήσει την πρότασή του αλλά καταθέτοντας αυτό το πλάνο θεωρεί ότι είναι πλήρες, ασφαλές και εφαρμόσιμο.

28.102022