Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας 100 Χρόνια από τη γέννηση της στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ

Τη σπουδαιότερη και δημοφιλέστερη υψίφωνο στην ιστορία του λυρικού θεάτρου, την Μαρία Κάλλας, τιμά ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας μία συναυλία – φόρο τιμής στην «απόλυτη ντίβα» της όπερας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Χάρη Ηλιάδη και με τη σύμπραξη δύο διακεκριμένων λυρικών τραγουδιστριών θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από όπερες το μεγάλο ρεπερτόριο που σημάδεψε με τις θεϊκές ερμηνείες της η Μαρία Κάλλας.

Οι δύο σοπράνο, Μυρσίνη Μαργαρίτη και Μαρία Κωστράκη, θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα από όπερες των Charles GounodGioachino RossiniGiacomo PucciniW.AMozartJacques Offenbach και Jules Massenet.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στην Αιθ. Τελετών Α.Π.Θ., ώρα 21.00 και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Η Μαρία Κάλλας Βρίσκεται στο Πάνθεον των προσωπικοτήτων που επηρέασαν καθοριστικά τον κόσμο και την τέχνη και μέχρι σήμερα συνεχίζει να εμπνέει πολλούς καλλιτέχνες. Με αξεπέραστες ερμηνείες και τεχνική που άφηνε άφωνους ειδικούς και κοινό, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην ιστορία του λυρικού θεάτρου» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Ο εορτασμός των 100 ετών από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας έχει ενταχθεί στον κατάλογο επετείων της UNESCO για το 2023. Στον ετήσιο κατάλογο περιλαμβάνονται προσωπικότητες, τις οποίες η UNESCO τιμά για τη συμβολή στην ανάπτυξη της Επιστήμης, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και της Επικοινωνίας, με σκοπό την αναγνώριση και την προβολή της οικουμενικής διάστασης και σημασίας τους.

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση Ορχήστρας: Χάρης Ηλιάδης

Σολίστ: Μυρσίνη Μαργαρίτη, σοπράνο

Μαρία Κωστράκη, σοπράνο

Αποσπάσματα από τις όπερες: Romeo and Juliet Charles Gounod  

Othello Gioachino Rossini

La bohème Giacomo Puccini

Don Giovanni W.A. Mozart

Le nozze di Figaro W.A. Mozart

La clemenza di Tito W.A. Mozart

Τα παραμύθια του Χόφμαν  Jacques Offenbach

Turandot Giacomo Puccini

Le Cid Jules Massenet

Αιθ. Τελετών Α.Π.Θ. 

Κυριακή 26 Μαρτίου 

ώρα 21.00 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

23.3.2023