ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΟΛΥΒΕΝΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Όλοι είμαστε φτιαγμένοι από τον ίδιο πηλό, η συνταγή είναι η ίδια. Ο μολυβένιος στρατιώτης όμως ήταν διαφορετικός. Του έλειπε το ένα πόδι, θα μπορούσε να μην έχει χέρι ή να μην στεκόταν καθόλου, να μην ήταν ζωγραφισμένα τα μάτια του και τόσα άλλα που θα τον έκαναν να διαφέρει. Στο καθένα από τα στρατιωτάκια θα μπορούσε να συνέβαινε αυτό.

Ποιο φύσημα αέρα μπορεί να σε αποκαθηλώσει μικρέ στρατιώτη της ζωής; αυτό δεν το ξέρεις.

Ο μολυβένιος στρατιώτης είναι σαν κι μας. Όμως κατά βάθος είναι πιο δυνατός, γιατί πρέπει να παλέψει με την διαφορετικότητα, με τα εμπόδια, με την “έλλειψη”, την διαμορφωμένη άβολη και άκαρδη πρακτικότητα. Κι όμως στέκεται εκεί αγέρωχος ο Μολυβένιος στρατιώτης και συνεχίζει την οδύσσεια με συντρόφους του εμάς, που είμαστε ίδιοι αλλά τόσο “κανονικοί”! που μερικές φορές ξεχνάμε!

Σας παρακαλώ κάντε ένα μεγάλο κύκλο στο Μολυβένιο στρατιώτη και βοηθήστε τον να ζήσει απολαμβάνοντας κι αυτός τα δικά μας προνόμια. Η χαρά της ζωής είναι προνόμιο όλων των ανθρώπων που γεννήθηκαν στη γη.

Το τέλος θα είναι για όλους μας το ίδιο και το μόνο που θα αναδυθεί είναι μια μεγάλη καρδιά που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο η αγάπη.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!