Βαγγέλης Στεφανόπουλος: Πρώτη επίσημη παρουσίαση του album “Meditations” στη Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου

Βαγγέλης Στεφανόπουλος

Πρώτη επίσημη παρουσίαση του album

“Meditations”

 

Καθεδρικός Ναός του Αγ. Παύλου, Σύνταγμα

Συντελεστές

Βαγγέλης Στεφανόπουλος – Πιάνο, κιθάρα, συνθεσάιζερ, ηλεκτρονική επεξεργασία

Νίκος Κόλλιας – Ηχοληψία

Κανέλλη Σκαλκογιάννη – Παραγωγή

Datasound – Sound and Lights rental

BeBop Records – Πωλήσεις δίσκων/ CD

Πάνος Τσίγκος – Χόρδιση Πιάνου

Φίλιππος Νάκας – Ενοικίαση πιάνου

Φωτογραφία – Παναγιώτα Λαμπροπούλου

ΠΚ Μusic – Διάθεση και προώθηση άλμπου

Μια ατμοσφαιρική παρουσίαση του καινούριου album του “Meditations” ετοιμάζει ο πιανίστας, συνθέτης και πολυοργανίστας Βαγγέλης Στεφανόπουλος, καθώς οι μουσικοί διαλογισμοί και τα ευφάνταστα ηχητικά τοπία που το συνθέτουν, θα πλημμυρίσουν τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Παύλου στο Σύνταγμα, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου.

Χρησιμοποιώντας ακουστικά και ηλεκτρονικά μέσα, ο Βαγγέλης Στεφανόπουλος αυτοσχεδιάζει μουσικά ποιήματα που αγγίζουν την καρδιά και ηρεμούν το  μυαλό μας, περιγράφοντας με μουσικό τρόπο τη διαδικασία του διαλογισμού με ένα ποιητικό χαρακτήρα.

Ο Στεφανόπουλος ξεχωρίζει για τη μουσικότητα και την υψηλή αισθητική του, όπως και για την ευχέρεια που κατέχει να ελίσσεται μέσα από πολλά διαφορετικά μουσικά ιδιώματα.

Παραθέτει την τεχνική και τον ήχο που απέκτησε από τις σπουδές του στο κλασικό πιάνο, καθώς και την εμπειρία και τις γνώσεις από την τριβή με πληθώρα στιλ που εκτείνονται από την τζαζ στην ποπ και από την αφρικανική μουσική μέχρι την πειραματική ηλεκτρονική.

Οι προηγούμενες δουλειές του Στεφανόπουλου αναπτύσσονται από τρίο σε κουιντέτα μέχρι την προ τελευταία, η οποία είναι ένα έργο για ορχήστρα εγχόρδων και τζαζ οκτέτο αποτελούμενη από ένα σύνολο είκοσι-τριών μουσικών.

Στο “Meditations” ο πιανίστας παρεκκλίνει από αυτή την τροχιά και κάνει μια ηχογράφηση μόνος του προκειμένου να βρεθεί σε ένα πιο ελεύθερο και ανοιχτό μουσικό σύμπαν … Μια μινιμαλιστική κατάθεση από έναν βιρτουόζο, ο οποίος δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει, αλλά να ευχαριστήσει και να εμψυχώσει. Η αύρα της συλλογής περιγράφεται εύλογα από το ρητό του Alan Watts στο εσώφυλλο του CD  “Τα μάτια βλέπουν και τα αυτιά ακούν καθώς ο αέρας φυσάει και το νερό κυλάει”.

To album, το οποίο κυκλοφορεί από το record label ΠΚmusic είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και σε λίγες μέρες και στα δισκοπωλεία.

 

Πληροφορίες παρυσίασης:

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Ώρα προσέλευσης: 21:00

Ώρα έναρξης: 21:30

Εισιτήρια:15€, 12€

https://www.viva.gr/tickets/music/tour/vagelis-stefanopoulos-meditations-live/

Διάρκεια παράστασης: 1ώρα και 20 λεπτά

Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου

Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα

τηλ: 2107234567

17.11.2022