Βιβλίο cd Από Κάστανο και Έρωτα – Σε ποίηση, στίχους του ποιητή Ηλία Παπακωνσταντίνου και μουσική της τραγουδοποιού Τέτης Κασιώνη.

Το «Από Κάστανο και Έρωτα» – «De marron et d’amour» είναι ο τίτλος

του νέου βίβλιου-cd, σε ποίηση – στίχους του ποιητή Ηλία Παπακωνσταντίνου και μουσική της τραγουδοποιού Τέτης Κασιώνη.

Κυκλοφόρησε το 2023 από τις εκδόσεις Αγγελάκη- ΑΤΤΙΚΟΣ.

Τα τραγούδια ερμηνεύει στα Ελληνικά και στα Γαλλικά η Τέτη Κασιώνη και ένα ο Διονύσης Τσακνής. Το βιβλίο περιέχει εννέα μελοποιημένα ποιήματα-στίχους και άλλα έντεκα στιχουργήματα του ποιητή που είναι και αυτά μεταφρασμένα στα γαλλικά. Η μετάφραση και η επιμέλεια κειμένων στα Γαλλικά έγινε από την Τέτη Κασιώνη.

Η ενορχήστρωση και η επιμέλεια παραγωγής έχουν γίνει από τον Θύμιο Παπαδόπουλο. Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στο στούντιο Στέντωρ από τον Σωτήρη Παπαδόπουλο.

Η επιμέλεια κειμένων στα Ελληνικά, έγινε από την Ελευθερία Αθανασίου. Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι από το Κάστρο Engelenburg – Brummen στην Ολλανδία.

Συμμετέχουν οι μουσικοί : Γιώργος Αθανασίου : κλασική, ακουστική,

ηλεκτρική κιθάρα. Γιάννης Άννινος : κοντραμπάσο. Δήμος Βουγιούκας :

ακορντεόν, μπαντονεόν. Βασίλης Παναγιωτόπουλος : κρουστά. Θύμιος

Παπαδόπουλος : φλάουτο, κλαρινέτο, τζουράς. Σταύρος Παργινός :

τσέλο, μαντολίνο. Βασίλης Ραψανιώτης : βιολί.

Στα φωνητικά συμμετέχουν : Γιώργος Αθανασίου, Θέλμα Καραγιάννη,

Ορσαλία Λαμπροπούλου

Η ιδέα του έργου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου γράφτηκαν

και τα ποιήματα, η μουσική γράφτηκε στη Χάγη της Ολλανδίας

και καρποφόρησε εν μέσω πανδημίας από τους δύο

δημιουργούς. Αυτός είναι και ο πρώτος δίσκος στον οποίο η

τραγουδοποιός υπογράφει συνολικά τη μουσική στα τραγούδια.

Ο τίτλος του έργου είναι ομότιτλος του πρώτου ποιήματος που

μελοποιήθηκε.

Το κάστανο συμβολίζει την εστία, την καθαρότητα και τη ζεστασιά και ο

έρωτας την ίδια τη ζωή, στην προκειμένη περίπτωση αυτή η νέα ζωή

αποτελείται από τα εννέα τραγούδια του δίσκου.

Η πρώτη παρουσίαση έγινε στην Χάγη της Ολλανδίας τον Ιούνιο του 2023 σε Έλληνες, Ολλανδούς και Γάλλους.

Στις 14 Απριλίου 2024, Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση στην Αθήνα. Στο Μπαράκι της Διδότου. Θα γίνει διπλή παρουσίαση, μία στις 19:00 και μία στις 21:15.

Ο δίσκος κυκλοφορεί ψηφιακά και από τον Μετρονόμο.

Δρομολόγια / Trajets 03:33

Δοξασίες / Croyances 03:03

Κλειδιά χαμένα / Les cles perdues 03:36

Ηλιαχτίδα / Rayon du soleil 03:02

Θα ρθω σαν θάλασσα / Je viendrai comme la mer 03:03

Από κάστανο και έρωτα / De marron et d΄ amour 04:19

Μπάρκο / L΄ embarquement 04:04

Αχ παππού / Ah grand- pere 02:59

Θέλει / Il veut 03:48

Παρουσίαση του βιβλίου cd ΄΄ Από Κάστανο και Έρωτα ΄΄, στην Χάγη της Ολλανδίας, του Ποιητή, συγγραφέα, στιχουργού και Αντιπρόεδρου της Π.Ε.Λ. Ηλία Παπακωνσταντίνου και της ερμηνεύτριας, τραγουδοποιού και καθηγήτριας Γαλλικών, Τέτης Κασιώνη.

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του ποιητή Ηλία Παπακωνσταντίνου και της τραγουδοποιού Τέτης Κασιώνη, στην Χάγη της Ολλανδίας. Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου cd των δημιουργών. Στο εξαιρετικό κτίριο PALEISKERK, στο κέντρο της πόλης, έλαβε χώρα η εκδήλωση, όπου ήταν κατάμεστο από Έλληνες, Γάλλους και Ολλανδούς φίλους της ποίησης και της μουσικής. Η ορχήστρα λιτή, όπως άρμοζε άλλωστε στον μαγικό χώρο, δύο σπουδαίοι μουσικοί, που μάγεψαν, συνόδεψαν την Τέτη Κασιώνη στις ερμηνείες. Ο σπουδαίος μουσικός και ενορχηστρωτής του δίσκου, Θύμιος Παπαδόπουλος (Κλαρινέτο- φλάουτο) και ο εξαιρετικός κιθαρίστας Γιώργος Αθανασίου (Κλασική κιθάρα). Ο ποιητής απήγγειλε ποιήματά του κατά την διάρκεια της παρουσίασης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το τραγούδι ΄΄Όμορφη πόλη΄΄ των Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη, που ερμήνευσε η Τ. Κασιώνη μαζί με μαθητές του Ελληνικού σχολείου της Ουτρέχτης. Μετά, έκανε χαιρετισμό η κα. Λιλή Γραμματίκα, ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Χάγη και η Γαλλίδα, κα. Hellene Pichon, Πρόεδρος του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Χάγη, όπου απήγγειλε και ένα ποίημα του Ηλία Παπακωνσταντίνου, από το βιβλίο cd, στα Γαλλικά. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, το κοινό ήταν ενθουσιασμένο και σιγοτραγουδούσε τα νέα τραγούδια των δημιουργών. Το φωνητικό σύνολο ΄΄ Singing birds ΄΄ συνόδεψε την ερμηνεύτρια σε κάποια από τα τραγούδια. Η εκδήλωση έκλεισε πάλι με τους μαθητές από το Ελληνικό σχολείο της Ουτρέχτης και την Τέτη Κασιώνη, να τραγουδούν το ΄΄Χάρτινο το φεγγαράκι΄΄ του Νίκου Γκάτσου και Μάνου Χατζιδάκι. Τέλος, ο Ηλίας Παπακωνσταντίνου και η Τέτη Κασιώνη, ευχαρίστησαν το κοινό, τους μουσικούς και όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Ακούστηκαν όλα τα τραγούδια του δίσκου, στα Ελληνικά και στα Γαλλικά.

Μετά την εκδήλωση, το κοινό είχε την χαρά να απολαύσει, γλυκό κάστανο και σοκολατάκια – τρούφα κάστανο.

Οι δημιουργοί, στο τέλος, υπέγραψαν τα βιβλία τους.

Χορηγοί της εκδήλωσης.

Ελληνική Πρεσβεία στην Ολλανδία Embassy of Greece in the Netherlands , Allliance Française de La Haye, Aegean airlines, Ένωση Ελλήνων Ολλανδίας, Ελληνικό Σπίτι στο Ρότερνταμ, Super Greeks , Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο diavazo.nl , RTV Discus στη Χάγη TV , Ολλανδικό ραδιόφωνο Beatstad Radio, Σύλλογος του Ελληνικού Σχολείου Χάγης, Mennys kitchen Mennys , Panto Poleio, Atelier Evangelos , Singing Birds Languages & Music και Artists in Tune.

Νέες παρουσιάσεις των δύο δημιουργών, θα πραγματοποιηθούν μετά το φθινόπωρο, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.