Βρετανία: Ο Κάρολος ανακηρύχθηκε επισήμως βασιλιάς – Δεσμεύτηκε ότι θα αφιερώσει τη ζωή του στην εκτέλεση των καθηκόντων του

Ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος εξέδωσε προσωπική δήλωση κατά τη διάρκεια μιας ιστορικής τελετής το Σάββατο, κατά την οποία ανακηρύχθηκε επίσημα νέος μονάρχης.

Ακολουθεί κείμενο της προσωπικής του δήλωσης:

«Κύριοι μου, Κυρίες και Κύριοι.

«Είναι το πιο θλιβερό μου καθήκον να σας ανακοινώσω τον θάνατο της αγαπημένης μου Μητέρας, της Βασίλισσας.

«Ξέρω πόσο βαθιά εσείς, ολόκληρο το Έθνος – και νομίζω ότι μπορώ να πω όλος ο κόσμος – με συμπονείτε στην ανεπανόρθωτη απώλεια που έχουμε υποστεί όλοι. Είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά για μένα να γνωρίζω τη συμπάθεια που εξέφρασαν τόσοι πολλοί στην Αδελφή και τους Αδελφούς μου και ότι τέτοια συντριπτική στοργή και υποστήριξη θα πρέπει να επεκταθεί σε όλη την οικογένειά μας στην απώλειά μας.

Σε όλους μας ως οικογένεια, ως προς αυτό το βασίλειο και την ευρύτερη οικογένεια των εθνών των οποίων αποτελεί μέρος, η Μητέρα μου έδωσε ένα παράδειγμα δια βίου αγάπης και ανιδιοτελούς υπηρέτησης.

Η βασιλεία της Μητέρας μου ήταν απαράμιλλη ως προς τη διάρκειά της, την αφοσίωσή της και την αφοσίωσή της. Ακόμη και όταν θρηνούμε, δίνουμε ευχαριστίες για αυτήν την πιο πιστή ζωή.

Έχω βαθιά επίγνωση αυτής της μεγάλης κληρονομιάς και των καθηκόντων και των βαριών ευθυνών της Κυριαρχίας που μου έχουν πλέον περάσει.

Αναλαμβάνοντας αυτές τις ευθύνες, θα προσπαθήσω να ακολουθήσω το εμπνευσμένο παράδειγμα που μου δόθηκε για την υποστήριξη της συνταγματικής διακυβέρνησης και να επιδιώξω την ειρήνη, την αρμονία και την ευημερία των λαών αυτών των νησιών και των βασιλείων και εδαφών της Κοινοπολιτείας σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτόν τον σκοπό, γνωρίζω ότι θα με υποστηρίξει η στοργή και η πίστη των λαών των οποίων ο Κυρίαρχος έχω κληθεί να είμαι, και ότι κατά την εκτέλεση αυτών των καθηκόντων θα καθοδηγούμαι από τη συμβουλή των εκλεγμένων κοινοβουλίων τους. Σε όλα αυτά, είμαι βαθιά ενθαρρυμένος από τη συνεχή υποστήριξη της αγαπημένης μου συζύγου.

Δράττομαι της ευκαιρίας για να επιβεβαιώσω την προθυμία και την πρόθεσή μου να συνεχίσω την παράδοση των κληρονομικών εσόδων, συμπεριλαμβανομένης της Περιουσίας του Στέμματος, στην Κυβέρνησή μου προς όφελος όλων, σε αντάλλαγμα για την Κρατική Επιχορήγηση, η οποία υποστηρίζει τα επίσημα καθήκοντά Μου ως Αρχηγού Κράτους και Αρχηγού Του Έθνους.

Και κατά την εκτέλεση του βαρέος έργου που μου έχει ανατεθεί και στο οποίο αφιερώνω τώρα ό,τι μου έχει απομείνει από τη ζωή μου, προσεύχομαι για την καθοδήγηση και τη βοήθεια του Παντοδύναμου Θεού».

Φωτό REUTERS