Γερμανικές Άλπεις: Εκτροχιασμός τρένου 4 νεκροί και πολλοί τραυματίες

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στις Άλπεις στη νότια Γερμανία την Παρασκευή είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών περισσότερων, ανέφεραν οι αρχές.

Η αστυνομία ανέφερε ότι το περιφερειακό τρένο που κατευθυνόταν προς το Μόναχο φαίνεται να έχει εκτροχιαστεί λίγο μετά το μεσημέρι στο Burgrain  λίγο έξω από την πόλη θέρετρο Garmisch-Partenkirchen, από όπου είχε ξεκινήσει. Τρεις από τις διώροφες άμαξες ανατράπηκαν τουλάχιστον εν μέρει, και οι άνθρωποι τραβήχτηκαν από τα παράθυρα σε ασφαλές μέρος.

Η αστυνομία ανέφερε στο Twitter ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν. Τοποθετούν τον αριθμό των τραυματιών σε περίπου 30, 15 από τους οποίους τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο κυβερνήτης της Βαυαρίας, Μάρκους Σόντερ, εξέφρασαν σοκ και θλίψη για την καταστροφή.

“Γίνονται τα πάντα για να βοηθηθούν όσοι τραυματίστηκαν, στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση”, δήλωσε ο Σολτς. “Οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς.” Πηγή abc NEWS

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά το μεσημέρι στο περιφερειακό τρένο που κατευθυνόταν προς το Μόναχο. Λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος και της τελευταίας ημέρας στο σχολείο, στο τρένο, στο οποίο επέβαιναν 140 άτομα, ήταν και πολλοί μαθητές. Μεταξύ των τραυματιών είναι άτομα «όλων των ηλικιακών ομάδων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος σημείωσε ότι τα αίτια του εκτροχιασμού είναι για την ώρα άγνωστα, αλλά διευκρίνισε ότι δεν εμπλέκεται άλλο τρένο ή όχημα. Πηγή: ΑΠΕ