Γεύμα εργασίας με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα. Δόμνα Μιχαηλίδου στην ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά φιλοξένησε την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, γεύμα εργασίας με τίτλο: « Επαγγελματικές ευκαιρίες και προοπτικές στην Ελλάδα και την Ναυτιλία» με επίτιμη προσκεκλημένη ομιλήτρια την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μετα απο μια ενδιαφέρουσα αρχική τοποθέτηση της κυρίας Υπουργού, ακολούθησε μια πολυ ζωντανή συζήτηση με πλήθος ζητημάτων με ερωτήματα απο τα μέλη μας, σε θέματα οπως η ψηφιακή κάρτα εργασίας, το «myNAT» και οι προοπτικές εργασίας στην στεριά και την θάλασσα.

Το σημαντικότερο απο όλη την συζήτηση δεν ηταν μόνο οι επίκαιρες απαντήσεις της κυρίας Υπουργού, αλλά ο ορισμός συναντήσεων με τους ανάλογους φορείς για να επεξεργαστούν τα ζητήματα που αφορούν την Ναυτιλιακή μας κοινότητα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των άλλων ανώτατοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων ή ενώσεων όπως o Δρ. Γεώργος Πατέρας – Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η κυρία Μελίνα Τραυλού – Πρόεδρος της Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών, ο κύριος Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος – Πρόεδρος του ΝΑΤ, ο κύριος Χαράλαμπος Σημαντώνης – Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Μικρών Αποστάσεων, η κυρία Έλπη Πετράκη – Πρόεδρος της Wista International, ο κύριος Διονύσιος Θεοδωράτος – Πρόεδρος του ΣΕΕΝ, ο κύριος Αντώνης Αγαπητός – Πρόεδρος του νέου Συνδέσμου Εφοπλιστών Ταχυπλόων και Κρουαζιέρας, ο κύριος Μανιάτης Ιωάννης – Πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η κυρία Αντωνάκου Σταυρούλα – Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, ο κύριος Αναστασόπουλος Διονύσιος – Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ο κύριος Παπαναστασίου Λευτέρης – Πρόεδρος της ΕΚΟ, ο Πρόξενος της κοινοπολιτείας της Ντομίνικα κύριος Χρήστος Βαρδίκος και ο κύριος Δημήτριος Λεμονίδης – Επίτιμος Πρόξενος της Λιβερίας.

Στο κάλεσμα της αλληλοδικτύωσης των μελών και της στήριξης τους ως προς τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς παρευρέθηκαν και οι εκλεκτοί χορηγοί της εκδήλωσης κατ’ αλφαβητική σειρά:

Η οικογένεια Αγαπητού με την εταιρεία ALPHA LINES.

Η κα Ελένη Κορωνάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ.

Το Προξενείο και το Νηολόγιο της κοινοπολιτείας της Ντομίνικα με τον Πρόξενό της κο. Χρήστο Βαρδίκο.

Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, TSAKOS GROUP OF COMPANIES.

Ο κος Γιώργος Μαργέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Margetis Maritime και χορηγός των εκλεκτών Γαλλικών κρασιών της εκδήλωσης μέσω της νέας εταιρείας του Vineyard By Margetis group.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπροσώπους τύπου που

ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση μας και είχαν εξαιρετική παρουσία.

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικής τιμητικής πλακέτας στην επίτιμη ομιλήτρια την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα. Δόμνα Μιχαηλίδου.