Γιάννης Οικονόμου : Περιφέρεται ανά την Ευρώπη, συκοφαντώντας και δυσφημώντας την Πατρίδα του – Τι απαντά  η εκπρόσωπος Τύπου Πόπη Τσαπανίδου

Απάντηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα από το Βερολίνο: 

«Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει κατά γράμμα όσα έκανε και το 2014. Περιφέρεται ανά την Ευρώπη, συκοφαντώντας και δυσφημώντας την Πατρίδα του, κινούμενος από προσωπικό μένος για τον Πρωθυπουργό και εργαλειοποιώντας τα πάντα στο όνομα των εντυπώσεων στο φανατικό του κοινό. Η εικόνα της Ελλάδας όμως και η αντίληψη της διεθνούς κοινής γνώμης έχει αλλάξει πια. Από την απόλυτη ανυποληψία του 2015-2019, η Ελλάδα του 2023 εκτιμάται διεθνώς, ως παράγοντας σταθερότητας, σε κάθε επίπεδο, και ως χώρα που συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν όλες οι μεγάλες παγκόσμιες κρίσεις. Η επιτυχία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο διεθνές προσκήνιο μεταφράζεται σε επενδύσεις και γεωστρατηγική ισχύ, με άμεσο όφελος για τους Έλληνες πολίτες. Η Ελλάδα πάει μπροστά, δυνατά και σταθερά».

Τι απαντά  ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου :

«Αν κάποιος δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό, είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που επί 4 χρόνια έκανε την Ελλάδα Ευρωπαϊκή εξαίρεση.

Η κυβέρνηση της διαπλοκής της διαφθοράς, των υποκλοπών της εξαγωγής του Predator, της κατάλυσης του κράτους δικαίου. Απ’ την άλλη βέβαια, κατανοούμε την αγωνία του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Δικαιολογημένη αγωνία, μετά τη συνάντηση Σολτς Τσίπρα παραμονές εκλογών».

21.4.2023