ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας-ΚΕΔΕ και τους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Τρικκαίων φωταγώγησαν χθες βράδυ, 6 Μαρτίου 2023, με πράσινο χρώμα τα εμβληματικά γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου Πεντάκυκλο στην Πλατεία Ομονοίας, Ομπρέλες στην Παραλία Θεσσαλονίκης και Ομπρέλα στον κεντρικό πεζόδρομο της Ασκληπιού στα Τρίκαλα.

    Ομπρέλες, Παραλία Θεσσαλονίκης

Ομπρέλα,  Τρίκαλα

Η 6η Μαρτίου καθιερώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ως Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού με στόχο την ενημέρωση για το φαινόμενο και την αποτροπή-καταπολέμηση των περιστατικών της σχολικής βίας.

Η σχολική βία και ο εκφοβισμός λαμβάνουν χώρα μέσα ή γύρω από το σχολικό περιβάλλον, φυσικό και διαδικτυακό, και οι μορφές αυτού του είδους βίας εκδηλώνονται ως μοτίβο επαναλαμβανόμενης συμπεριφοράς με θύματα μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολικό προσωπικό.

Τα περισσότερα περιστατικά βίας εκδηλώνονται μεταξύ συμμαθητών επηρεάζοντας σημαντικά τη σχολική ζωή. Οι αρνητικές επιπτώσεις που εκδηλώνονται στην υγεία παιδιών και εφήβων μπορούν να αποβούν καταστροφικές ακόμη και μετά την ενηλικίωση.

Η Τέχνη είναι ένα ισχυρό εργαλείο και μπορεί να προάγει το διάλογο ανάμεσα στους νέους και να καλλιεργήσει έννοιες όπως η αποδοχή και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.