ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821: «Μπουμπουλίνα» «Μαντώ Μαυρογένους» από τις Εκδόσεις Διάπλαση

Οι Εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν δύο βιβλία, τιμώντας την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Πρόκειται για τη «Μπουμπουλίνα» και τη «Μαντώ Μαυρογένους», δυο γυναίκες – δύο ηρωίδες, που πρόσφεραν τα πάντα για τον απελευθερωτικό αγώνα.

Η Χρυσάνθη Καραΐσκου, συγγραφέας και των δύο βιβλίων αποδίδει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη ζωή και τo έργo αυτών των δύο σπουδαίων γυναικών, ενώ η εικονογράφηση των βιβλίων ανήκει στην Κατερίνα Βερούτσου.

«Μπουμπουλίνα»

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΆΦΗΣΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΡΟΥΤΣΟΥ

Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές του 1821, μια δυναμική γυναίκα που εργάστηκε σκληρά για την υπόθεση της ελληνικής ανεξαρτησίας, μπαίνοντας επικεφαλής του στόλου που ναυπήγησε η ίδια και πολεμώντας στο πλευρό των συντρόφων της.

Η πρωτότυπα γραμμένη και εξαιρετικά εικονογραφημένη ιστορία της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, μιας ηρωίδας που αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία τους.

 

«Μαντώ Μαυρογένους»

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΆΦΗΣΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΡΟΥΤΣΟΥ

 

Η Μαντώ Μαυρογένους υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές του 1821, μια αρχόντισσα που ξόδεψε όλη της την περιουσία για να βοηθήσει τους συμπατριώτες της να πολεμήσουν τους Οθωμανούς, μπαίνοντας μάλιστα η ίδια μπροστά σε πολλές πολεμικές συγκρούσεις.

Η ζωή της Μαντούς Μαυρογένους γραμμένη με γλαφυρό τρόπο από την συγγραφέα του βιβλίου, Χρυσάνθη Καραΐσκου, που δε δίστασε να θυσιάσει τα πάντα για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι. 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Κυριάκος Καραΐσκος

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ: Σόλωνος 19, 106 71 Κολωνάκι

Τηλ.: 2169003693, e-mail: shop@diaplasibooks.gr

ΕΔΡΑ: Εμμανουήλ Παππά 6, 122 42 Ελαιώνας

Τηλ.: 210-3808455, 210-3808445,  e-mail: info@diaplasibooks.gr

11.3.3022