Γ. Ιωακειμίδης: Το Πανεπιστήμιο Πειραιά συνεχίζει και …μεγαλώνει στην πόλη μας

«Ημέρα γιορτής» για τη Νίκαια χαρακτήρισε  ο δήμαρχος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης τη χθεσινή ημέρα εγκαινίων  των νέων χώρων του Θεμιστόκλειου Συγκροτήματος του Πανεπιστήμιου Πειραιά στη Νίκαια, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη.

Ειδικότερα σε ανάρτησή του ο κ. Ιωακειμίδης αναφέρει.

Ημέρα Γιορτής η Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2022 για την πόλη μας! Εγκαινιάστηκαν με επισημότητα οι νέοι χώροι του Θεμιστόκλειου Συγκροτήματος του Πανεπιστήμιου Πειραιά στη Νίκαια, εκεί που κάποτε ήταν το στάδιο της Άρσης Βαρών και στους χώρους του αναδείχθηκαν Ολυμπιονίκες, όπως ο Πύρρος Δήμας και αρκετοί άλλοι συναθλητές του.

Το εμβληματικό αυτό πανεπιστημιακό συγκρότημα του οποίου η ουσιαστική λειτουργία ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2021 κι από τότε ως και σήμερα με την προσθήκη του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Τουριστικών Σπουδών καθώς και των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Τμημάτων, μετεξελίχθηκε σε παραγωγική εκπαιδευτική κυψέλη, δίχως αμφιβολία, αποτελεί για την πόλη μας, σημείο αναφοράς!

Λίγα λόγια για το συγκρότημα των κτηρίων του Πανεπιστημίου στη Νίκαια.

Μέχρι σήμερα έχει αξιοποιηθεί το ¼ του χώρου από τα 44 στρέμματα και στα υπόλοιπα ¾ πρόκειται να δημιουργηθούν άμεσα:

  • 9 πλήρως εξοπλισμένα μεγάλα αμφιθέατρα 200-400 ατόμων
  • 1 σύγχρονο συνεδριακό κέντρο 1.000 ατόμων με συνοδευτικούς χώρους
  • Σύγχρονη βιβλιοθήκη τουλάχιστον 2.000 μ2
  • 40 περίπου κοιτώνες φιλοξενίας επισκεπτών
  • 60 χώροι που μπορούν να στεγάσουν εργαστήρια ή start-ups.
  • Χώρος εστιατορίου με πλήρη εξοπλισμό.

Όπως αντιλαμβάνεστε, με το πανεπιστημιακό συγκρότημα στο άλλοτε Στάδιο Άρσης Βαρών, η πόλη μας αποκτά μια αναβαθμισμένη «ταυτότητα», είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την εντυπωσιακή αυτή κατάκτηση και όπως είχα την ευκαιρία να πω, στον σύντομο χαιρετισμό μου στα εγκαίνια της Τετάρτης, ο Δήμος μας και προσωπικά εγώ, θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί, συμπαραστάτες, υποστηρικτές της παραπέρα εξέλιξης του Πανεπιστήμιου Πειραιά.

3.11.2022