Γ. Χατζηθεοδοσίου από τη νέα δενδροφύτευση του Ε.Ε.Α. στο Ίλιον: «Για να υπάρχουν επιχειρήσεις πρέπει να υπάρχει περιβάλλον»

Συνεχίζοντας τις περιβαλλοντικές του δράσεις, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προχώρησε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 σε μία ακόμη δενδροφύτευση στην Αττική, την πέμπτη κατά σειρά, αυτή τη φορά στο Ίλιον, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιλίου και την We4all.

Στη νέα αυτή πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α. για ένα καλύτερο περιβάλλον, ανταποκρίθηκαν μέλη της Διοίκησης και εργαζόμενοι του Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων επιχειρηματικότητας και σωματείων, επαγγελματίες, εθελοντές αλλά και πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε την ανάγκη αφύπνισης όλων στην κατεύθυνση της προστασίας και της βελτίωσης του φυσικού περιβάλλοντος. «Η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει. Είδαμε τις τρομερές καταστροφές φέτος. Ως Ε.Ε.Α. επισκεφθήκαμε τη Θεσσαλία και προσφέραμε βοήθεια στους πληγέντες. Το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να είναι “παρών” γιατί πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα είναι κομμάτι του περιβάλλοντος και της κοινωνίας. Για να υπάρχουν επιχειρήσεις, πρέπει να υπάρχει περιβάλλον», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ ευχαρίστησε τόσο τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο για τη συνεργασία όσο και τη We4all.

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιλίου επαίνεσε το Ε.Ε.Α. και τον κ. Χατζηθεοδοσίου, αλλά και τη We4all, για την πρωτοβουλία και την ευαισθητοποίηση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η συμβολική δενδροφύτευση δίνει ένα μήνυμα προς όλους να προστατεύσουμε το περιβάλλον, ύστερα από τα προβλήματα που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια από πυρκαγιές και πλημμύρες. Εμείς πρέπει να είμαστε εδώ να αναπληρώνουμε και να προσθέτουμε στο περιβάλλον πολύ περισσότερα από αυτά που χάνουμε».

Στη δενδροφύτευση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ρένα Δούρου, η οποία απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό, καθώς και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής Βασίλης Λώλος.

Από το Ε.Ε.Α. παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος, ο Πρόεδρος της “Αρωγός Συμβουλευτική Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ΕΕΑ” και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. κ. Δημήτρης Βαρδακώστας, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Κωνσταντίνος Αγαπητός, Σπύρος Δαμιανός και Νίκος Παναγιωτάκης.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων του Ε.Ε.Α. στην Αττική ξεκίνησε από την Παιανία και συνεχίστηκε σε Βούλα, Βαρυμπόμπη, Χαϊδάρι και Ίλιον.