Δήλωση εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη για την ακρίβεια

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη:

Απλησίαστο έχει γίνει πραγματικά το σουπερμάρκετ για τον περισσότερο κόσμο που επέστρεψε ή επιστρέφει από τις ολιγοήμερες διακοπές ή εξορμήσεις του, με τις τιμές καθημερινά να αυξάνονται ραγδαία και τα εισοδήματα να παραμένουν σταθερά ή και να μειώνονται στην πραγματικότητα λόγω της συνολικής ακρίβειας (βασικά αγαθά, ρεύμα, καύσιμα, ενοίκια κλπ.).

Η Κυβέρνηση όμως της Μητσοτάκης Α.Ε. χαμένη στο τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών και στο μοίρασμα των δωρακίων στους ιδιώτες ολιγάρχες παραγωγούς ενέργειας -δηλαδή και στο σκάνδαλο των Κλοπών-, σφυρίζει αδιάφορα για αυτή την κατάσταση και παραπέμπει στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Η προσπάθεια όμως αυτή, να αλλάξει το εξαιρετικά δυσχερές για την Κυβέρνηση κλίμα στην κοινωνία και να παραποιηθεί η πραγματική κατάσταση της οικονομίας με διαρροές για “πακέτα στήριξης της κοινωνίας” που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, δεν θα αποδώσει. Ό,τι και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και η «επιτελική» του Κυβέρνηση, όσο αρνείται την ρήξη με ένα ολιγαρχικό καρτέλ που πέρα από την ενέργεια, έχει στηθεί εδώ και πολλά χρόνια και στα τρόφιμα, με διαχρονικές ευθύνες των μνημονιακών -και όχι μόνο- Κυβερνήσεων και της παντελώς απούσας Επιτροπής Ανταγωνισμού, τόσο οι πολίτες θα δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να τα βγάλουν πέρα.

Η κοινωνία χρειάζεται άμεσα πραγματική στήριξη με άμεση και οριστική κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας, με ΑΤΑ κατώτατου μισθού και επιδομάτων, με μείωση του ΦΠΑ στο 15% και με την ενεργοποίηση φυσικά και όλων των ελεγκτικών μηχανισμών

 

28.8.2022