Δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην άφιξή του στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

«Χρειάζεται να πάρουμε ακόμα πιο τολμηρά, πιο γενναία βήματα, για να μπορέσουμε να μειώσουμε την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας συνολικά για κάθε καταναλωτή», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει προτείνει ήδη συνδυασμένες πολιτικές που έχουν σχέση με την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης της ενέργειας.

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτή τη μάχη, μια μάχη η οποία θεωρούμε ότι στο τέλος μπορεί να κερδηθεί, εφόσον όλοι αντιληφθούν ότι δεν χρειάζεται να υπηρετούμε την ορθοδοξία της αγοράς, αλλά πρέπει να υπηρετούμε πάνω από όλα το συμφέρον των πολιτών», επισήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Αναφερόμενος στις γεωπολιτικές προκλήσεις, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι στο πλευρό της Ουκρανίας.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει ο πόλεμος αυτός να κερδηθεί και ότι πρέπει να έρθει γρήγορα η ειρήνη στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε ότι, όσο συνεχίζεται αυτός το πόλεμος, υφίσταται κίνδυνος αναθεωρητικών ορέξεων από την πλευρά γειτόνων μας, τις οποίες «βεβαίως θα συνεχίσουμε να αποκρούουμε και στο διπλωματικό πεδίο, αλλά και στο Αιγαίο και στον Έβρο ή όπου αλλού χρειαστεί».

20.9.2022