Δήμαρχος Δίου- Ολύμπου: Ανάγκη ορθότερης διαχείρισης του μεγάλου όγκου των επισκεπτών στον Όλυμπο

Στην αειφόρο ανάπτυξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, έδωσε έμφαση ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, μιλώντας στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Προέδρου της Υποεπιτροπής, βουλευτή Εμμανουήλ Κόνσολα, με θέμα «Ανάδειξη και ανάπτυξη ορεινών περιοχών: το παράδειγμα του ορεινού όγκου του Ολύμπου».

Στη συνεδρίαση, ο κ. Γερολιός ο οποίος συμμετείχε μεταξύ άλλων ως προσκεκλημένος ομιλητής αναφέρθηκε στην ανάγκη ορθότερης διαχείρισης του μεγάλου όγκου των επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό, με την δημιουργία και ενίσχυση εναλλακτικών αξόνων πρόσβασης στο εμβληματικό βουνό. Υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα δημιουργίας μίας διαπεριφερειακής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Ολύμπου (Ο.Χ.Ε.) και τη συμπερίληψή της στα Επιχειρησιακά Προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου, επισήμανε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν δράσεις που αφορούν στην ασφάλεια των επισκεπτών, στον εκσυγχρονισμό μιας σειράς υφιστάμενων καταλυμάτων, στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) για την «πράσινη» μετακίνηση των επισκεπτών, στην πιστοποίηση μονοπατιών και φύλαξή τους με πρόσληψη φυλάκων και χρήση drones και στην περαιτέρω προώθηση και προβολή του Ολύμπου.

29.6.2024