Δήμος Άργους-Ορεστικού : Ξεκινούν οι εργασίες διευθέτησης της κοίτης του Αλιάκμονα

Δήμος Άργους-Ορεστικού

Σύμβαση για τη διευθέτηση της κοίτης του ποταμού Αλιάκμονα, υπέγραψε την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Άργους –Ορεστικού, με τη νέα ανάδοχο εταιρεία «Θαλής Περιβαλλοντικές υπηρεσίες Α.Ε.», που θα αναλάβει τελικά την εκτέλεση του έργου, δηλώνοντας μάλιστα καθόλα έτοιμη να ξεκινήσει τις εργασίες άμεσα.

Για «Νέα σελίδα για το τεράστιο έργο υποδομής» μιλά ο Δήμος, που σημειώνει ότι «μετά από τρία χρόνια προβλημάτων με τον αρχικό ανάδοχο με τον οποίο διαλύθηκε η σύμβαση λόγω μη ανταπόκρισης στις συμβατικές του υποχρεώσεις, το έργο ορόσημο ύψους 12.387.000 €, παίρνει σάρκα και οστά, βάζοντας τέλος στα πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού Αλιάκμονα, θωρακίζοντας τις ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες της συγκεκριμένης περιοχής και αναβαθμίζοντας καθοριστικά το δασύλλιο».

Παράλληλα υπογραμμίζει την υπερπροσπάθεια των αιρετών, των συνεργατών και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου σήμερα η δημοτική αρχή να είναι σε θέση να υπογράψει τη νέα σύμβαση, χωρίς να έχει εμπλακεί σε μια αέναη δικαστική διαμάχη με τον πρώην ανάδοχο που θα είχε σαν αποτέλεσμα, τόσο το τεράστιο οικονομικό κόστος για τον Δήμο, όσο και τον τεράστιο κίνδυνο απένταξης του έργου.

«Μέσα λοιπόν από όλη αυτή τη διαδικασία, ο Δήμος Άργους Ορεστικού κατάφερε όχι μόνο να μη ζημιωθεί ούτε ένα ευρώ, αλλά και να αυξήσει τη χρηματοδότηση του έργου κατά 687.000 €, στο πλαίσιο επικαιροποίησης της μελέτης», τονίζει.

«Ημέρα μεγάλης χαράς και ικανοποίησης η σημερινή, καθώς μετά από έναν μεγάλο αγώνα που δώσαμε το εμβληματικό αυτό έργο θα ξεκινήσει άμεσα», δήλωσε ο Δήμαρχος Πάνος Κεπαπτσόγλου.

12.9.202