Δήμος Έδεσσας: Σύμβαση για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων της Άρνισσας

Δήμος Έδεσσας

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων της Άρνισσας, μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑ Έδεσσας  Γιάννη Χατζόγλου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού λειτουργεί συμπληρωματικά με το υποέργο κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου της Άρνισσας, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ με συνολικό προϋπολογισμό 3.960.561,03€.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την προστασία του περιβάλλοντος της λίμνης Βεγορίτιδας και του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με την αντικατάσταση των σημερινών βόθρων από ένα σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο που θα καταλήγει σε μία αποτελεσματική μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.

«Η κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων της Άρνισσας είναι ένα έργο που είχε σημαντικές τεχνικές δυσκολίες και καθυστερήσεις. Το σημαντικό είναι ότι πήγαν όλα καλά και η ΔΕΥΑ Έδεσσας με οικολογική συνείδηση για το περιβάλλον της περιοχής και κοντά στον πολίτη για τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών μας προχωράει στην υλοποίηση του προγράμματός της με ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Έδεσσας, Γ. Χατζόγλου.

15.3.2022