Δήμος Ήλιδας : Δημοπρατείται εντός Νοεμβρίου το Open Mall Αμαλιάδας

 Δήμος Ήλιδας

Εντός Νοεμβρίου, δημοπρατείται το Open Mall (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου), Αμαλιάδας, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Ήλιδας, με τον δήμαρχο, Γιάννη Λυμπέρη να δηλώνει ότι, «Ολοκληρώνεται μία σειρά μεγάλων παρεμβάσεων και βελτιώνεται η λειτουργικότητα και η αισθητική, σε συνδυασμό με την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας».

Με την υλοποίηση του έργου, τονίζει ο Δήμος, θα αναμορφωθεί το εμπορικό τμήμα της πόλης, θα τονωθεί η τοπική οικονομία και η Αμαλιάδα θα αποκτήσει ταυτότητα.

Το «OpenMall» Αμαλιάδας έχει ενταχθεί ως δράση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 στο Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία, με προϋπολογισμό 1.898.046,31 ευρώ και περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα.

Την περασμένη εβδομάδα, σε συνάντηση του δημάρχου Γ. Λυμπέρη, στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής, παρουσία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, εξετάστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του έργου, το οποίο εισήλθε στην τελική ευθεία και θα δημοπρατηθεί εντός  Νοεμβρίου.

Ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε ότι, η συγκεκριμένη δράση θα συμβάλλει ουσιαστικά στην λειτουργικότητα και την αισθητική του κέντρου της πόλης, ενώ συγχρόνως στοχεύει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, έρχεται να συμπληρώσει μία σειρά μεγάλων παρεμβάσεων στην Αμαλιάδα, που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε πρόκειται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση, που εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο έργων στην πόλη της Αμαλιάδας, και περιλαμβάνει:
• την επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου και της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης
• την ανάδειξη και επέκταση του γραμμικού πάρκου στον άξονα της Σοχιάς που διασχίζει την πόλη, από τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου, μέχρι και το Δεύτερο Λύκειο με:
-κατασκευή και ανακατασκευή πεζοδρομίων
-ηλεκτροφωτισμό
-ποδηλατόδρομο
-σιντριβάνια,
-γήπεδο skateboard
-δενδροφυτεύσεις και έργα πρασίνου
• την διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου στην είσοδο πόλης (Αντωνίου Πετραλιά μέχρι κόμβο Παπακασελά), που θα ενωθεί με τον ποδηλατόδρομο που οδηγεί στην παραλία», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Ήλιδας.

Η πράξη για το OpenMall περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα:
Υποέργο 1: «Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστημάτων Έξυπνης Πόλης», προϋπολογισμού 110.484,00€.
Υποέργο 2: «Αναβάθμιση Δημοσίου Χώρου» προϋπολογισμού 1.867.422,00€.
Υποέργο 3: Ενέργειες ωρίμανσης για την υλοποίηση της πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αμαλιάδας» προϋπολογισμού 62.000,00€.
Υποέργο 4: Συμβουλευτικές υπηρεσίες για την υλοποίηση της πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αμαλιάδας», προϋπολογισμού 55.180,00€.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις πεζοδρομίων, πράσινο, σιντριβάνια, χώρους στάθμευσης, ράμπες ΑμεΑ, φωτιστικά, παγκάκια, νέους κάδους απορριμμάτων, δημοτικές τουαλέτες, infokiosk, πινακίδες επιχειρήσεων κοινού σχεδιασμού, στέγαστρα, τέντες, ηλεκτρονικές πινακίδες κ.α., με την εικόνα της πόλης να βελτιώνεται αισθητά.

1.11.2022