Δήμος Αγκιστρίου : Με σύγχρονο απορριμματοφόρο και καφέ κάδους ενισχύθηκε ο Δήμος

Δήμος Αγκιστρίου

Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης βιοαποβλήτων του Δήμου Αγκιστρίου, ενισχύθηκε με ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και 50 καφέ κάδους,  που παρέλαβε από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος διανομής το οποίο υλοποιείται, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, κατά την παράδοση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική ανταπόκριση των δήμων στην προσπάθεια ενίσχυσης της ανακύκλωσης μέσω του νέου μοντέλου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Εξήρε την αποτελεσματικότητα του δημάρχου τονίζοντας: «Το Αγκίστρι γίνεται ακόμα ένας σημαντικός συμμέτοχος στην προσπάθειά μας να βάλουμε την ανακύκλωση στη ζωή μας. Για μία σύγχρονη, “πράσινη” περιφέρεια». Αναφερόμενος στη χρήση των κάδων, επισήμανε ότι από τη συλλογή βιοαποβλήτων παράγεται το εδαφοβελτιωτικό το οποίο χρησιμοποιείται είτε από τους δήμους είτε από τους ίδιους τους πολίτες στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Ολοκλήρωσε με τη βεβαιότητα και την υπόσχεση πως με το νέο εξοπλισμό το νησί θα καταστεί «ακόμα πιο ωραίο, πιο πράσινο και πιο καθαρό» και η περιφέρεια θα είναι πάντα κοντά του.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγκιστρίου Ι. Αθανασίου, ευχαρίστησε την περιφέρεια για την συνεργασία σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας.

7.3.2023