Δήμος Αγ. Παρασκευής : Συνάντηση δημάρχου με καταστηματάρχες της κεντρικής πλατείας της πόλης

Προβλήματα και ανάγκες που υπάρχουν, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της κεντρικής πλατείας της Αγίας Παρασκευής, αλλά και την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο δήμαρχος  Γιάννης Μυλωνάκης,με ιδιοκτήτες καταστημάτων που βρίσκονται πέριξ της πλατείας.

Ο δήμαρχος διαμήνυσε τη  βούληση της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην εν λόγω πλατεία, με στόχο τον εξωραϊσμό της.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος , οι καταστηματάρχες εστίασαν, μεταξύ άλλων, σε ζητήματα που σχετίζονται με την καθαριότητα, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη αύξησης του αριθμού των κάδων, τη σημασία ενίσχυσης του φωτισμού αλλά και της σήμανσης.  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης αλλά και στα φαινόμενα bullying, με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα παιδιά.

Από την πλευρά του ο κ. Μυλωνάκης υπογράμμισε πως στόχος του είναι η ανάπλαση της πλατείας, με συγκεκριμένες δράσεις εξωραϊσμού, προκειμένου να αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

«Θέλουμε την κεντρική μας πλατεία καθαρή, για αυτό και έχουμε δώσει έμφαση σε αυτόν τον τομέα, αλλά και ασφαλή. Θα βάλουμε τάξη για να βλέπουν οι πολίτες ένα όμορφο αισθητικά περιβάλλον. Ωστόσο σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε συνεργάτες και συμμάχους, προκειμένου όλοι μαζί να πετύχουμε το στόχο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα ενημέρωσε ότι σχεδιάζεται η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων για να μην εισέρχονται δίκυκλα στον πεζόδρομο και τόνισε πως σε συνεργασία μαζί τους θα οριστούν θέσεις και ωράριο φορτοεκφόρτωσης, με στόχο τη διευκόλυνση των καταστηματαρχών αλλά και των πολιτών που διέρχονται από την πλατεία.

Παράλληλα, σημείωσε ότι, θα ενισχυθεί ο φωτισμός στο πλαίσιο της συνολικής παρέμβασης για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού που θα γίνει σε όλη την πόλη, ενώ τους ενημέρωσε πως στις προτεραιότητες είναι η τοποθέτηση καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων, τονίζοντας πως ήδη έχει γίνει η χαρτογράφηση 90 σημείων για την τοποθέτηση τους.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Ιωάννης Λογοθέτης.

11.3.2024