Δήμος Αθηναίων: Δύο αθλητικοί χώροι ανακαινίστηκαν πλήρως στη γειτονιά των Αμπελοκήπων

Δήμος Αθηναίων

Δύο παλιές αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στις οποίες για πολλά χρόνια δεν είχε υπάρξει καμία παρέμβαση αναβάθμισης, “μεταμορφώνονται” σήμερα σε δύο νέα, σύγχρονα γήπεδα μπάσκετ και υποδέχονται τους Αθηναίους, κάθε ηλικίας, που αγαπούν την άθληση.

Ο Δήμος Αθηναίων, προχώρησε στην ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται επί της οδού Μηλέων, στο πλαίσιο  προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», κάνοντας αποδοχή της δωρεάς από τη Novibet και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μέσω της πρωτοβουλίας εταιρικής υπευθυνότητας “Giant Heart*.

Τα δύο ανακαινισμένα, ανοιχτά γήπεδα, κοντά στη ΓΑΔΑ, αναβαθμίστηκαν λειτουργικά και αισθητικά, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα στους κατοίκους της περιοχής εύκολη και ασφαλή πρόσβαση.

Οι εργασίες ανάπλασης, μεταξύ άλλων, περιλάμβαναν βαφή του δαπέδου, διαγραμμίσεις, αλλαγή των ταμπλό, νέες μπασκέτες, βάψιμο των περιμετρικών τοιχίων, καθώς και αναβάθμιση του φωτισμού με νέους προβολείς για την ασφαλή χρήση του γηπέδου τις βραδινές ώρες.

Μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις, το ένα από τα δύο γήπεδα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και για το άθλημα του βόλεϊ, καθώς έχει εξασφαλιστεί η κατάλληλη υποδομή.

«Ο στόχος που έχουμε θέσει, ως το τέλος αυτής της θητείας, είναι να ολοκληρώσουμε την ανακατασκευή των περισσότερων ανοιχτών αθλητικών χώρων της Αθήνας. Σύμμαχοί μας στην προσπάθεια να προσφέρουμε περισσότερο ποιοτικό, δημόσιο χώρο στους Αθηναίους είναι εταιρείες όπως η Novibet, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη συνεισφορά τους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των δύο γηπέδων, και πρόσθεσε: «Με το έργο της αναβάθμισης των γηπέδων σε καθεμία από τις 129 γειτονιές της πόλης θέλουμε να επιτύχουμε κι έναν ακόμη στόχο: Να τροφοδοτήσουμε τη νέα γενιά με διάθεση να αγαπήσει τον αθλητισμό και να εμπνευστεί από τις αξίες και τα ιδεώδη του».

Ο Δήμος Αθηναίων υπενθυμίζει επίσης ότι ένας ακόμη πολύτιμος χώρος πρασίνου και άθλησης, το ιστορικό πάρκο της Κονίστρας στα Πετράλωνα, επανεντάχθηκε με δωρεά της Novibet -τον περασμένο Μάρτιο- στη ζωή των Αθηναίων. Η ανάπλαση περιλάμβανε την ανακατασκευή δύο γηπέδων μπάσκετ και ενός γηπέδου τένις -εντός του πάρκου- και υλοποιήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

4.9.2022