Δήμος Αθηναίων : Καθαρισμός αρχαίας αγοράς – Επιχείρηση αντί γκράφιτι

Δήμος Αθηναίων

Ολοκληρώθηκε η δύσκολη επιχείρηση αντί γκράφιτι στον χώρο της αρχαίας αγοράς στην Αθήνα. Μία πέτρινη επιφάνεια 300 τμ καθαρίστηκε πλήρως και τοποθετήθηκε ειδικό φιλμ για την αποτροπή μελλοντικού βανδαλισμού. Η επιχείρηση καθαρισμού ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, χρειάστηκαν 5 μέρες για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός με μια ομάδα 8 ατόμων να εργάζονται εντατικά σε καθημερινή βάση. Ο συγκεκριμένος χώρος είχε βανδαλιστεί πριν από περίπου δυόμισι χρόνια και είχε αποκατασταθεί από τα συνεργεία του Δήμου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επεσήμανε ότι «Αποκαταστήσαμε ταχύτατα, και με τη δέουσα φροντίδα, τη φθορά σε αυτόν τον εμβληματικό χώρο που στην αρχαιότητα αποτέλεσε το επίκεντρο του δημόσιου βίου και σήμερα την “καρδιά” της Αρχαίας Αθήνας και πόλο έλξης για τους επισκέπτες της. Δε θα ανεχθούμε εικόνες βανδαλισμού σε κανέναν αρχαιολογικό χώρο ή μνημείο της πόλης». και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε, παράλληλα, να δίνουμε τη “μάχη” στο κέντρο και τις γειτονιές για μια πιο καθαρή πόλη. Το έργο μας αποτυπώνεται σε αριθμούς: Συνολικά 33.536 τ.μ. επιφανειών έχουν καθαριστεί από tags και έχουν αποκτήσει μια ανανεωμένη όψη. Οι δράσεις αντι-γκράφιτι συνεχίζονται εντατικά, με στόχο να εξασφαλίσουμε μια πιο όμορφη καθημερινότητα για τους Αθηναίους και μια πιο φιλόξενη πόλη για τους επισκέπτες μας».

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καθαρισμού, τοποθετήθηκε ειδικό “φιλμ”, με στόχο την προστασία της επιφάνειας από νέους βανδαλισμούς

15.9.2022