Δήμος Αθηναίων : «Μεταμορφώθηκε» η Πλατεία Ναθαναήλ στα Πατήσια

Δήμος Αθηναίων

Στα Πατήσια, η πλατεία Ναθαναήλ «μεταμορφώθηκε», με σειρά αισθητικών και λειτουργικών παρεμβάσεων αποκτώντας περισσότερο πράσινο, νέο αστικό εξοπλισμό και σύγχρονες υποδομές.

Πριν λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκαν, από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, οι εργασίες ολικής ανάπλασης στην  πλακόστρωτη πλατεία, έκτασης 4,5 περίπου στρεμμάτων.

Στόχος του έργου ήταν η αναδιαμόρφωση το

Πιο συγκεκριμένα, φυτεύτηκαν επιφάνειες συνολικά 2.760 τετραγωνικών μέτρων, με την πλατεία να αποκτά οκτώ νέα δέντρα αλλά και 3.737 υψηλούς και χαμηλούς θάμνους.

Παράλληλα,  έγινε  εγκατάσταση χλοοτάπητα 700 τετραγωνικών μέτρων, ενώ οι υπηρεσίες πραγματοποίησαν σαρωτικούς κλαδοκαθαρισμούς στις υφιστάμενες φυτεύσεις και μεταφυτεύσεις θάμνων.

Την ίδια στιγμή, με γνώμονα την ορθολογική χρήση του νερού και την ταυτόχρονη άρδευση των φυτών, οι υπηρεσίες προχώρησαν στην αυτοματοποίηση του συστήματος άρδευσης, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις παλαιές και μη λειτουργικές υποδομές της πλατείας.

Ακόμη, οι τεχνικές υπηρεσίες, πραγματοποίησαν εργασίες δαπεδόστρωσης στις περιοχές που παρουσίαζαν υποβαθμισμένη εικόνα, με σεβασμό και φροντίδα στην ιστορία και την αισθητική της πλατείας, ενώ συντηρήθηκαν και βάφτηκαν  τα φθαρμένα τοιχία, τα πεζούλια και τα κιγκλιδώματα.

Ο αστικός εξοπλισμός της πλατείας ανανεώθηκε, ενώ τοποθετήθηκαν νέοι, λειτουργικοί κάδοι απορριμμάτων.

Τέλος, τα υφιστάμενα φωτιστικά σώματα συντηρήθηκαν και επισκευάστηκαν, ενώ  τοποθετήθηκαν νέες λάμπες υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED, με στόχο την μείωση του ενεργειακού κόστους.

«Το πράσινο στις πόλεις αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς δείκτες που καθορίζουν την ποιότητα της αστικής ζωής. Με τις αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήσαμε, η Πλατεία Ναθαναήλ αναζωογονήθηκε, απέκτησε περισσότερο χρώμα, νέο αστικό εξοπλισμό και σύγχρονες υποδομές. Επανασυνδέεται με τη γειτονιά των Πατησίων και τους ανθρώπους της, οι οποίοι μπορούν, πλέον, να απολαύσουν τη βόλτα τους σε ένα σύγχρονο, όμορφο και λειτουργικό δημόσιο χώρο» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την ανάπλαση της Πλατείας.

15.10.2022