Δήμος Αθηναίων : Τον ψηφιακό «Πύργο Ελέγχου», παρουσίασε σήμερα ο Κ. Μπακογιάννης

Δήμος Αθηναίων 

Τον ψηφιακό «Πύργο Ελέγχου» του Δήμου Αθηναίων, την ηλεκτρονική πλατφόρμα που καταγράφει τα αιτήματα των κατοίκων της πόλης και ελέγχει την πορεία διεκπεραίωσής τους, παρουσίασε σήμερα στην τηλεόραση του Open, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι στον ψηφιακό «πύργο ελέγχου» συγκεντρώνονται όλα τα ψηφιακά δεδομένα του Δήμου Αθηναίων, μεταξύ των οποίων και τα ηλεκτρονικά ραντεβού, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν μέσω της πλατφόρμας eservices.cityofathens.gr, γλιτώνοντας την αναμονή στις υπηρεσίες. «Μέσω του ψηφιακού χάρτη έχουμε πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούμε πόσα ραντεβού γίνονται καθημερινά και κυρίως ποια είναι η ανταπόκριση των υπηρεσιών μας» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Από τον «πύργο ελέγχου» του Δήμου Αθηναίων δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί σε ράμπες και διαβάσεις της πόλης, με στόχο την καταπολέμηση της αντικοινωνικής στάθμευσης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι ο Δήμος έχει καταφέρει να κάνει ένα ψηφιακό «άλμα», δημιουργώντας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα περισσότερες από 150 ψηφιακές υπηρεσίες, που καλύπτουν πάνω από το 70% των υπηρεσιών του δήμου.

«Μέχρι το τέλος του χρόνου θέλουμε να ψηφιοποιήσουμε το 100% των υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι δεν χρειάζεται πλέον να έρθετε σε καμία υπηρεσία, μπορείτε από το σημείο όπου είστε, μέσω ίντερνετ, να κάνετε εύκολα και γρήγορα τη δουλειά σας. Έχουμε ήδη εκατοντάδες χιλιάδες αιτήματα στα οποία ανταποκρινόμαστε και πλέον, έχοντας τον “πύργο ελέγχου” μπορούμε να παρακολουθούμε το χρόνο ανταπόκρισης σε κάθε υπηρεσία, αλλά και να δούμε αν κάπου καθυστερούμε και γιατί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κ. Μπακογιάννης.

30.9.2022