Δήμος Αλίμου : Βοτανόκηποι σε όλα τα σχολεία του Δήμου

Δήμος Αλίμου

Τον δικό του βοτανόκηπο με ελληνικά μυρωδικά θα έχει  όποιο σχολείο τού Αλίμου το επιθυμεί, και μάλιστα, με φυτά που θα φυτέψουν οι ίδιοι οι μαθητές  με την υποστήριξη της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Αλίμου.

Βασικός στόχος της δράσης είναι, τα παιδιά να έρθουν  πιο κοντά στην ελληνική φύση, να μάθουν να ξεχωρίζουν τα βότανα, να φροντίζουν και να αγαπάνε το πράσινο, ενώ ταυτόχρονα οι αυλές των σχολείων αποκτούν περισσότερο πράσινο, χρώμα και άρωμα!

Η αρχή έγινε με το 2ο Λύκειο Αλίμου, την περασμένη εβδομάδα, όπου τα παιδιά φύτεψαν 50 νεαρούς θάμνους: λεβάντα, θυμάρι, ρίγανη, μέντα και δενδρολίβανο ομορφαίνοντας  τον κήπο του σχολείου τους.

Στη δημιουργία του βοτανόκηπου συμμετείχαν 30 μαθητές, εκπροσωπώντας όλες τις τάξεις του σχολείου, αλλά και μέλη της εθελοντικής οργάνωσης “We 4 All”, εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής και υπάλληλοι του τμήματος Πρασίνου του Δήμου.

Επόμενο σχολείο που θα αποκτήσει βοτανόκηπο με ελληνικά-μεσογειακά αρωματικά φυτά είναι το 9ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ θα ακολουθήσουν 10 ακόμα σχολεία της πόλης του Αλίμου που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή!

18.4.2022