Δήμος Αλίμου : Νέο πάρκο με βοτανόκηπο δημιουργήθηκε στον Άλιμο

Δήμος Αλίμου

Ένα νέο πάρκο-βοτανόκηπο διαθέτει πλέον ο Άλιμος, στον κοινόχρηστο χώρο που περικλείεται από τις οδούς Επτανήσου-Ελύτη-Καρυωτάκη. Ο χώρος που ήταν χέρσος και αναξιοποίητος, μεταμορφώθηκε σε μια όμορφη όαση πρασίνου με αρωματικά φυτά και οπωροφόρα δέντρα, όπως περιγράφει ο Δήμος.

Φυτεύτηκαν συνολικά 2.250 ρίζες αρωματικά βότανα (μέντα, δυόσμος, φασκόμηλο, μελισσόχορτο, ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι κ.ά.) αλλά και 15 καρποφόρα δένδρα (ροδιά, βερικοκιά, κορομηλιά, μουσμουλιά, συκιά κ.ά.).

«Χρειάστηκαν πολλές εβδομάδες εντατικής εργασίας, για να προετοιμαστεί το έδαφος, να διαμορφωθεί ο χώρος και να περαστούν τα δίκτυα άρδευσης, ενώ μόνον οι φυτεύσεις των χιλιάδων ριζών χρειάστηκαν δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθούν», αναφέρει ο Δήμος Αλίμου, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα είναι ένας τεράστιος κήπος με πολύ πράσινο, που μεγαλώνοντας θα δίνει διαρκώς πολλά και διαφορετικά χρώματα και αρώματα στην περιοχή και τους επισκέπτες. Είναι ιδανικός και για σχολεία ή οικογένειες, που μπορούν να τον επισκέπτονται και να τον χαίρονται, καθώς τα παιδιά θα μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τα μεσογειακά μυρωδικά της ελληνικής χλωρίδας.

23.6.2023