Δήμος Αλεξανδρούπολης: Δόθηκε Ειδικό Σήμα Λειτουργίας στα ιαματικά λουτρά Τραϊανούπολης

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Ειδικό σήμα για την επαναλειτουργία των ιαματικών λουτρών της Τραϊανούπολης, απέκτησε ο δήμος Αλεξανδρούπολης, με απόφαση της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 2704/2018, το ειδικό σήμα λειτουργίας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη λειτουργία των Ιαματικών λουτρών σ’ όλη την Ελλάδα. Ο δήμος Αλεξανδρούπολης αποφάσισε τον Οκτώβριο του 2019 την παύση της λειτουργίας των Λουτρών της Τραϊανούπολης αφού η προηγούμενη διοίκηση, στο τέλος της θητείας της, αν και ήξερε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την προαναφερόμενη Υπουργική Απόφαση, είχε καταθέσει φάκελο με σοβαρότατες ελλείψεις και χωρίς περιβαλλοντική μελέτη.

Η ΤΙΕΔΑ προχώρησε στη σύνταξη νέου φακέλου, καλύπτοντας όλες τις αυστηρές προδιαγραφές και τα προβλεπόμενα. Έτσι σήμερα με το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, ο δήμος Αλεξανδρούπολης ξεκινά τη νέα εποχή των Λουτρών της Τραϊανούπολης, ανοίγοντας τον δρόμο για την αξιοποίησή τους. Στόχος της ΤΙΕΔΑ είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αναπτύσσοντας τις μεγάλες προοπτικές του Ιαματικού Τουρισμού, με σχεδιασμό για όλους τους μήνες του χρόνου.

9.11.2022