Δήμος Αμαρουσίου: Εγκαινιάζεται στις 4 Μαΐου ο Πολυχώρος Πολιτισμού «Άρτεμις»

Δήμος Αμαρουσίου

Ανοίγουν την Πέμπτη, 4 Μαΐου  στις 19:00 οι πόρτες του Πολυχώρου Πολιτισμού «Άρτεμις» του δήμου Αμαρουσίου.

Πρόκειται για έναν νέο χώρο, (Βασ. Όλγας 14 & Σουρή, Μαρούσι), ο οποίος θα στεγάσει τα τμήματα εκμάθησης εικαστικών τεχνών και ποικίλες άλλες δράσεις πολιτισμού όπως περιοδικές εκθέσεις, διαλέξεις, λέσχες ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής και μικρές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Στόχος είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής του Αμαρουσίου και της ευρύτερης περιοχής και σημείο συνάντησης φίλων του Πολιτισμού.

O Πολυχώρος Πολιτισμού «Άρτεμις», το σύγχρονο αυτό πολιτιστικό «κόσμημα» αποτελεί μνημείο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης. Το διατηρητέο κτίριο  φέρει χαρακτηριστικά του αθηναϊκού νεοκλασικισμού και κατασκευάστηκε ως κτίριο κατοικίας το διάστημα 1940-1945.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κεντρική είσοδος με την αμφίπλευρη κυκλική μαρμάρινη σκάλα η οποία προσδίδει μεγαλοπρέπεια καθώς και η ξύλινη θύρα εισόδου με το τοξωτό φεγγίτη. Από τα λίγα διακοσμητικά στοιχεία των όψεων του κτιρίου είναι τα μαρμάρινα φουρούσια, κάτω από τους εξώστες. Στο εσωτερικό, την προσοχή τραβούν τα πλακίδια που διασώθηκαν και έχουν τοποθετηθεί, στο κέντρο κάθε χώρου, με τη μορφή «χαλιού».

Η ανάπλαση του κτιρίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του δήμου και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο με το πρόγραμμα «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτηρίων στις πόλεις».

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του Πολυχώρου θα πραγματοποιηθεί Έκθεση των καθηγητών Εικαστικών Τμημάτων & Αγιογραφίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού «Αποτύπωμα» που θα διαρκέσει  έως 18 Μαΐου . Το επισκεπτήριο είναι: Δευτέρα- Παρασκευή: 10:00-14:00 και 17:00-20:00 και Σάββατο: 10:00-14:00, ενώ η έχει ελεύθερη είσοδο.

1.5.2023