Δήμος Αμοργού : Σύστημα καθαρισμού επιφανείας υδάτων “SeaBin” στο αλιευτικό καταφύγιο Καταπόλων ΠΡΟΒΟΛΕΣ 8 Δημοσίευση στο Twitter Email Δημοσίε

Στην Αμοργό, τοποθετήθηκε, το σύστημα καθαρισμού επιφανείας υδάτων SeaBin, στο αλιευτικό καταφύγιο, στο Ξυλοκερατίδι Καταπόλων, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Το SeaBin είναι δωρεά του Cyclades Preservation Fund που έγινε αποδεκτή από το Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο Αμοργού.

Πρόκειται για ένα βραβευμένο σύστημα αυστραλιανής επινόησης και παραγωγής, που λειτουργεί αυτόματα 24 ώρες το 24ωρο, εφόσον υπάρχει επίβλεψη και τακτικό άδειασμα των επιφανειακών θαλασσίων απορριμμάτων που συγκεντρώνει, έως 20 κιλά ημερησίως.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος σχετικά, ετησίως και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τα θαλάσσια ρεύματα που κατευθύνουν τα επιπλέοντα θαλάσσια απορρίμματα, ένα σύστημα SeaBin,  δύναται να συλλέξει περίπου 90.000 πλαστικές σακούλες, 50.000 πλαστικά μπουκαλάκια νερού, περισσότερα από 110.000 κομμάτια μικροπλαστικού και μικροϊνών, καθώς επίσης και έλαια πετρελαίου και απορρυπαντικών που χρησιμοποιούν τα σκάφη, αλλά και χιλιάδες αποτσίγαρα.

«Η θάλασσα είναι το σπίτι μας και οφείλουμε να διατηρούμε καθαρό και να προστατεύουμε το πολύτιμο φυσικό κεφάλαιο του νησιού μας», απευθύνοντας ευχαριστίες στην διευθύντρια του Cyclades Preservation Fund,  Άννυ Μητροπούλου, για τη συνεργασία και τη δωρεά του πρωτοποριακού SeaBin.

22.11.2022