Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης : Προς δημοπράτηση το κολυμβητικό συγκρότημα στο πρώην στρατόπεδο «Μ. Αλέξανδρος»

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Εγκρίθηκε η αύξηση της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τα έργα «Ανάπλαση των οδών Φιλιππουπόλεως-Βενιζέλου-Δαβάκη» και «Κατασκευή Βιοκλιματικού/Ενεργειακά αυτόνομου Κολυμβητικού συγκροτήματος» στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης από 34.000.000 ευρώ σε 44.800.000 ευρώ.

O Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης αιτήθηκε, στο Πρόγραμμα Επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, το ποσό των 44.800.000 ευρώ, για την κατασκευή των παραπάνω έργων. Με την κοινή απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, του  υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνου Σκρέκα και του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαου Ταγαρά εγκρίθηκε το ποσό των 34.000.000 ευρώ.
Ήδη το έργο με τίτλο «Ανάπλαση των οδών Φιλιππουπόλεως – Βενιζέλου – Δαβάκη του δήμου» με το ποσό των 12.800.000€ είναι σε διαδικασία ανάθεσης συμβάσεων.
Ο προϋπολογισμός του έργου «Κατασκευή Βιοκλιματικού/Ενεργειακά αυτόνομου Κολυμβητικού συγκροτήματος Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης» είναι 32.000.000 ευρώ , ποσό που υπολειπόταν από το ήδη εγκεκριμένο ποσό.
Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νικόλαου Παπαθανάση, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαου Ταγαρά, εγκρίθηκε το ποσό των 44.800.000 ευρώ. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει σύντομα στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος τονίζει:
«Ύστερα από αγώνες δεκαετιών, ένα έργο πνοής για το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και για τη Δυτική Θεσσαλονίκη ευρύτερα παίρνει σάρκα και οστά. Το έργο θα είναι η πρώτη μεγάλη και σημαντική παρέμβαση της Ελληνικής πολιτείας στις αθλητικές υποδομές της Θεσσαλονίκης μετά από 50 χρόνια και η κατασκευή αυτού του υπερτοπικής σημασίας κολυμβητικού συγκροτήματος θα εξυπηρετεί, για τα αθλήματα του υγρού στίβου, όχι μόνο τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας
Ελλάδας. Θα είναι το μοναδικό πλήρες και λειτουργικό κολυμβητικό συγκρότημα της πόλης στο οποίο θα μπορούν να διεξαχθούν διεθνείς αγώνες και  για την κατασκευή του κολυμβητικού συγκροτήματος υπάρχει εξασφαλισμένος χώρος χωρίς ιδιοκτησιακά προβλήματα.
Ο Δήμος μας ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον
Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νικόλαο
Παπαθανάση για τη συμβολή τους».

1.12.2023