Δήμος Αμυνταίου : Αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές τοποθετήθηκαν σε σημεία της πόλης

 Δήμος Αμυνταίου

Στην τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (ΑΕΑ) σε κρίσιμα σημεία της πόλης,  προχώρησε ο Δήμος Αμυνταίου, προσφέροντας έγκαιρη και αποτελεσματική αντίδραση σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής.

Οι απινιδωτές τοποθετήθηκαν: στο  Δημαρχείο Αμυνταίου, στην  Αρχιερατική Επιτροπία Αμυνταίου Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης (συγκεκριμένα στον Ι.Ν Αγίου Τρύφωνα), στο Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου, στη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΔΕΤΕΠΑ), στο Γήπεδο Ερμή Αμυνταίου.

Όπως υπογραμμίζει ο Δήμος Αμυνταίου, οι Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές αποτελούν έναν κρίσιμο πόρο για την αντιμετώπιση καρδιακών προβλημάτων. Εφόσον ανιχνεύσουν επικίνδυνο καρδιακό ρυθμό, παρέχουν αυτόματα απινίδωση, βοηθώντας στην αποκατάσταση του καρδιακού ρυθμού.

Η χρήση τους δεν απαιτεί ειδική εκπαίδευση, αφού μπορούν να χειριστούν από οποιονδήποτε πολίτη που έχει εκπαιδευτεί στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση με χρήση ΑΕΔ.

Η απόφαση για την προμήθεια και εγκατάσταση των ΑΕΔ, σύμφωνα με τον Δήμο Αμυνταίου,  λαμβάνει υπόψη την ανάγκη για άμεση αντίδραση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην προστασία της υγείας των πολιτών.

Τέλος όπως επισημαίνει, ότι ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής που βρίσκεται στο Δημαρχείο Αμυνταίου θα εξυπηρετεί τους αθλητικούς συλλόγους του δήμου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις προδιαγραφές για τις αθλητικές υποδομές.

30.12.2023