Δήμος Αμυνταίου : Δωρεά φωτογραφίας από το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο (1912-1920) στον Δήμο

 Δήμος Αμυνταίου

Αναμνηστική φωτογραφία που απεικονίζει το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου,  κατά την περίοδο 1912-1920, προσέφεραν οι απόγονοι του πρώην δημάρχου Χρήστου Χατζηιωάννου,  οι οποίοι παρέδωσαν τη φωτογραφία στον ιστορικό ερευνητή Ηλία Χασιώτη, για να αναρτηθεί στο γραφείο του δημάρχου Αμυνταίου, Άνθιμου Μπιτάκη.

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη δωρεά της φωτογραφίας ο Άνθιμος Μπιτάκης, ανέφερε ότι: “Η προσφορά αυτή είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο που εμπλουτίζει το ιστορικό κεκτημένο του τόπου μας και συμβάλλει στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Γρηγόριος Νικολαΐδης, που ανέλαβε τα ηνία του Δήμου κατά την περίοδο 1912-1920, αναδεικνύεται ως μια εξαιρετική προσωπικότητα της τοπικής ιστορίας. Γεννημένος στους Πύργους της επαρχίας Εορδαίας, η ηγεσία του κατά την περίοδο 1912-1920 συνέβαλε σημαντικά στην ανασυγκρότηση της πόλης μας. Με την ηγεσία του, το Αμύνταιο ανακάμπτει και εξελίσσεται ξανά σε σημαντικό εμποροοικονομικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας. Επιπλέον, η συνεισφορά του Δημάρχου Νικολαΐδη στον εθνικό διαχωρισμό και η εξουδετέρωση της βουλγαρικής προπαγάνδας αποτελούν ουσιώδες κεφάλαιο της ιστορίας μας”.

Τέλος ο δήμαρχος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Ιστορικό Ερευνητή Ηλία Χασιώτη, για την ιστορική αναδρομή που προσέφερε, καθώς και για τη σπουδαία του συμβολή στη διατήρηση και προώθηση του πολιτιστικού κληρονομήματος του Δήμου Αμυνταίου.

26.12.2023