Δήμος Αρταίων : Εγκαινιάστηκε το Ιστορικό Δημαρχείο

Δήμος Αρταίων

Το Ιστορικό Δημαρχείο της Άρτας, επιστρέφει στην πόλη ανακαινισμένο εσωτερικά και εξωτερικά, έτοιμο να ενταχθεί ξανά στον πολιτιστικό ιστό της, αποκτώντας και πάλι την παλιά αίγλη του.

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, ο απελθών δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, εγκαινίασε επίσημα την παράδοση του Ιστορικού Δημαρχείου, το οποίο αποδίδεται στην καθημερινότητα των Αρτινών, ως ένα διαρκές σημείο ιστορικής συνέχειας της πολιτικής ζωής του τόπου της Άρτας.

Το Ιστορικό Δημαρχείο είναι πλέον πλήρως ανακαινισμένο, εσωτερικά και εξωτερικά, και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2.5 εκ. €. Η μοναδική εκκρεμότητα είναι η διαμόρφωση της πίσω αυλής που τελεί υπό διαμόρφωση και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΔΕ.

Στόχος για το κτίριο του Ιστορικού Δημαρχείου, είναι να λειτουργήσει ως πολυχώρος για πολιτιστικές και τουριστικές χρήσεις, βάσει της διαθήκης του ευεργέτη Αλεξάνδρου Ζάρα, αλλά και ως χώρος εθιμοτυπίας του Δήμου Αρταίων (για επίσημες επισκέψεις, τέλεση πολιτικών γάμων, αναβίωση τοπικών εθίμων κλπ, όπως προτείνει στη νέα Δημοτική Αρχή ο Χρήστος Τσιρογιάννης).

«Είμαι πραγματικά συγκινημένος που αξιωθήκαμε να παραδώσουμε αυτό το έργο στην αρτινή κοινωνία. Σώσαμε το Ιστορικό Δημαρχείο από τη λήθη και παραδίδουμε ένα κόσμημα αντάξιο της μεγάλης ιστορίας μας. Η συγκίνησή μου συνοδεύεται από χαρά, γιατί αυτά τα εγκαίνια κωδικοποιούν τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε ως Παράταξη τα τελευταία 9 χρόνια. Εύχομαι, να φιλοξενήσει στο μέλλον μεγάλες κοινωνικές και προσωπικές στιγμές των Αρτινών», δήλωσε ο Χρήστος Τσιρογιάννης.

31.12.2023