Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας : Ξεκίνησε 29 Ιουλίου, η 12η Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Η έκθεση γίνεται στο Πάρκο ΟΣΕ έως και την Κυριακή 21 Αυγούστου από τις 6:00 το απόγευμα έως και τις 12:30 κάθε βράδυ και τις Κυριακές.

Η Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό εδώ και 12 χρόνια. Φέτος είναι  εμπλουτισμένη με νέες κυκλοφορίες και 45 εκδοτικούς οίκους. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά νέες κυκλοφορίες καθώς και παλαιότερα, αγαπημένα βιβλία και να πάρουν μέρος στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Πρόγραμμα της 12ης Γιορτής Βιβλίου

Κυριακή 31 Ιουλίου, ώρα 20:30 Η Ψυχολόγος Ειρήνη Μεσσήνη εξηγεί πώς η Ποίηση θεραπεύει την ψυχή. Η ποιήτρια και ηθοποιός Μέμη Αναστασοπούλου θα απαγγείλει αποσπάσματα από την ποιητική της συλλογή «Ας μιλήσουμε ανοιχτά» και θα παρουσιάσει, συνοδεία μουσικής, τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη μέσα από το έργο του Ηλία Παπακωνσταντίνου «Διάλογος με τον κυρ Αλέξανδρο».

Παρασκευή 5 Αυγούστου, ώρα 21:00 Παρουσίαση βιβλίου της Καλλιόπης Γραμμένου «Κρυμμένα μυστικά στο βυθό της λίμνης» των εκδόσεων ΙΑΜΒΟΣ. Τελεί υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Σάββατο 6 Αυγούστου, ώρα 21:00 Ο συγγραφέας του «Σασμού» Σπύρος Πετρουλάκης θα παρουσιάσει το νέο του κοινωνικό μυθιστόρημα «Κατά Ιωάννη». Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με λύρα και χορό οι Γιώργος και Διονύσης Μπαντουδάκης.

Παρασκευή 12 Αυγούστου, ώρα 21:00 Παρουσίαση βιβλίου του ήλιου Παύλου Ανδριά «Το λικέρ των αναμνήσεων», εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ

Παρασκευή 19 Αυγούστου, ώρα 21:00 Συζήτηση με τη συγγραφέα Αγγελική Καρδαρά για τα βιβλία της και υπογραφή βιβλίων (εκδόσεις Παπαζήση):

  • Εγχειρίδιο εγκληματολογίας για τον αστυνομικό και δικαστικό συντάκτη.
  • Σκιαγράφηση του ψυχολογικού προφίλ εγκληματιών που απασχόλησαν τα ελληνικά ΜΜΕ 1993-2018.
  • Νέοι παγιδευμένοι στα παιχνίδια της βίας εγκλήματα με δράστες και θύματα νέους.

Η 12η Γιορτή Βιβλίου διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

31.7.2022