Δήμος Αστυπάλαιας : Έρευνα για την ενεργειακή φτώχεια

Δήμος Αστυπάλαιας

Ο δήμος Αστυπάλαιας μαζί με 12 ακόμη νησιωτικούς δήμους συμμετέχει στον Συμβουλευτικό Κόμβο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενεργειακή Φτώχεια (Energy Poverty Advisory Hub – EPAH). Ως ενεργειακή φτώχεια ορίζεται ο αποκλεισμός ή η ανεπαρκής πρόσβαση των νοικοκυριών σε υπηρεσίες ενέργειας όπως θέρμανση, ψύξη, φωτισμός, γεγονός που επιφέρει δυσμενείς συνέπειες τόσο στην υγεία και την ευημερία, όσο και στο περιβάλλον.

Με την υποστήριξη του Δικτύου Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) και του οργανισμού ΙΝΖΕΒ, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν δράσεις για τον εντοπισμό και την καταγραφή της ενεργειακής φτώχειας καθώς και δράσεις ενημέρωσης και κατάρτισης για το προσωπικό των δήμων αλλά και για τους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δήμος καλούμε μόνιμους και εποχιακούς κατοίκους του νησιού  να συμμετέχουν στην έρευνα που διεξάγεται, συμπληρώνοντας το παρακάτω ερωτηματολόγιο (https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EPAH_Astypalea ) . Ο χρόνος συμπλήρωσής του δεν ξεπερνά τα 10’ και δεν απαιτείται κανένα προσωπικό δεδομένο (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας).

10.11.2023