Δήμος Αχαρνών : Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Δήμος Αχαρνών

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αχαρνών με σκοπό τη διδακτική υποστήριξη μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης που ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, το Κοινωνικό Φροντιστήριο,  δομήθηκε με απόλυτα επαγγελματικά πρότυπα, σε ένα νέο κτίριο που τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και έμπειρους καθηγητές. Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων θα είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με το δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση κ.α.

Η κατάθεση των αιτήσεων εγγραφής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως  Παρασκευή: 10:00 π.μ -15:00 μ.μ στα γραφεία: Παύλου Μελά 47 & Παγκάλου, 2ος όροφος (τηλ:210-2440004) και ηλεκτρονικά στο email: koin.frontistirio.acharnes@gmail.com.

Κατά την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής στο κοινωνικό φροντιστήριο θα πρέπει να υποβληθούν συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά:

  • Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
  • Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή
  • Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  • Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος (2020) ή βεβαίωση απαλλαγής
  • Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει).
  • Φωτοαντίγραφο 1ης σελίδας βιβλιαρίου απορίας
  • Άλλο έγγραφο (π.χ γνωμάτευση αναπηρίας, έκθεση κοιν. Έρευνα κ.λ.π)

Αναφερόμενος σε αυτή τη νέα δομή, κοινωνικής αλληλεγγύης, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός τονίζει: «Ο Δήμος μας προχωρά σε ένα ακόμη βήμα έμπρακτης στήριξης των ευάλωτων οικογενειών της πόλης μας. Ένα ακόμη βήμα για να σταθεί ουσιαστικά δίπλα στους μαθητές των Αχαρνών με τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Σε μια δύσκολη συγκυρία αποδεικνύουμε πως στηρίζουμε κάθε συνδημότη μας, επεκτείνουμε τις κοινωνικές μας παροχές σε κάθε επίπεδο και συμβάλλουμε στην εκπαιδευτική εξέλιξη των ωφελούμενων μαθητών».

5.3.2022