Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Άσκηση πεδίου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών

Άσκηση πεδίου, για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας που πραγματοποιεί για την αντιπυρική περίοδο, αλλά και για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και αναγκών, με το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και σε συνεργασία με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Η άσκηση πεδίου με την κωδική ονομασία «ΑΙΝΕΙΑΣ 2024 – Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη»,θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 14 Μαρτίου στις 09:30, στη Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης και συγκεκριμένα στο Τέρμα Λεωφόρου Καβουρίου, Παραλία Μεγάλου Καβουρίου.

Προς υλοποίηση της άσκησης θα πραγματοποιηθεί προάσκηση τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου στις 9:00 στον ίδιο χώρο.

Οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και οχήματα της Τροχαίας Αττικής θα βρίσκονται στο σημείο για τις ανάγκες τις άσκησης, ενώ και τις δύο μέρες (Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024) θα γίνει χρήση ναυτικών πορτοκαλί καπνογόνων.

Η άσκηση γίνεται για την άρτια προετοιμασία του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, προκειμένου να συνεχίσει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά όποια έκτακτα περιστατικά κληθεί να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου αλλά και όλο το χρόνο.

11.3.2924