Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης : Καφέ κάδοι σε όλα τα σχολεία του Δήμου

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Σε επέκταση της δράσης διαλογής των υπολειμμάτων τροφών, με τίτλο «Καφέ κάδος», σε όλες τις σχολικές μονάδες, προχώρησε για τη σχολική χρονιά 2023-2024, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Πιο συγκεκριμένα, στη δράση συμμετέχουν 20 σχολεία με 1.800 και πλέον μαθητές από τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου.

Στόχος, της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών σχετικά με το ρεύμα των βιοαποβλήτων, ώστε να «ταξιδέψει» το μήνυμα για ορθή διαλογή στην πηγή και στους γονείς. Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης Followgreen.gr/vvv.

Τον Δεκέμβριο του 2023, διανεμήθηκε ο ειδικός εξοπλισμός για τις ανάγκες της δράσης σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές με τη βοήθεια των γονέων και των εκπαιδευτικών, προκειμένου να συλλέγουν τα υπολείμματα των τροφών τους. Σε κάθε τάξη τοποθετήθηκε ένας καφέ κάδος μεγέθους 40l. και στον προαύλιο χώρο του σχολείου ένας καφέ κάδος 120l. Επιπλέον, κάθε σχολείο παρέλαβε βιοδιασπώμενες σακούλες για τη συλλογή των υλικών στον κάδο, καθώς και τεχνικές οδηγίες με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες της δράσης.

Η αποκομιδή των καφέ κάδων θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση. Οι επιδόσεις ανακύκλωσης των σχολικών μονάδων θα απεικονίζονται στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας επιβράβευσης με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ» και link: Followgreen.gr/vvv/contest όπου και θα είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας.

Ο Δήμος στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σε ειδική εκδήλωση, θα ανταμείψει όπως και πέρυσι όλα τα σχολεία με έπαινο επιβράβευσης για τη συμμετοχή τους, ενώ τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση και δωρεά πόντων θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Αναφέρεται τέλος εμφατικά,  στα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα της περσινής σχολικής χρονιάς, καθώς συγκεντρώθηκαν συνολικά περίπου 500 κιλά υπολειμμάτων τροφών από εννέα (9) Νηπιαγωγεία που συμμετείχαν στη δράση ανακύκλωσης σε Καφέ κάδο και τα σχολεία συγκέντρωσαν από τους δημότες – μέλη της πλατφόρμας πάνω από 6.000 πόντους επιβράβευσης.

18.1.2024