Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης : Φροντίδα και για τα άγρια ζώα από τον Δήμο

Έξι μεγάλες ποτίστρες στα βουνά και τα δάση της πόλης που αποτελούν και τον φυσικό χώρο για τις αλεπούδες, τοποθέτησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, «τα τελευταία χρόνια, κυρίως με την κλιματική κρίση, την ανάπτυξη, αλλά και την καραντίνα, διαπιστώνουμε όλο και πιο συχνά αλεπούδες να κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές αναζητώντας νερό και τροφή. Για να τις διευκoλύνουμε να ξεδιψάσουν, αλλά και να τις προφυλάξουμε από διερχόμενα αυτοκίνητα και άλλους κινδύνους της πόλης, προχωρήσαμε στην τοποθέτηση 6 μεγάλων ποτιστρών στα βουνά και τα δάση της πόλης μας, ώστε να είναι πιο κοντά στον φυσικό τους χώρο».

Η προμήθεια των ποτιστρών έγινε με το δεύτερο μέρος της δωρεάς του φιλόζωου πολίτη, Λεωνίδα Τοπιντζή.

Τοποθετήθηκαν σε: Πευκωτό, Φασκομηλιά, Λόφος Μπαράκου, Βουλιαγμένη, τέρμα Πανός, Μεγάλο Καβούρι, Κρεμασμένος Λαγός.

Την καθημερινή αναπλήρωση του νερού έχει αναλάβει όχημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Οι ποτίστρες εκτός από τις ανάγκες των αλεπούδων, είναι κατάλληλες για πτηνά και σκατζόχοιρους.

Τέλος ο Δήμος υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, οι τετράποδοι φίλοι μας έχουν μεγάλη ανάγκη νερού και σκιάς. Όσοι έχουν τη δυνατότητα, μπορούν να τοποθετήσουν δοχεία με νερό σε εξωτερικούς χώρους πάντα σε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

“Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται, ώστε τα δοχεία να μην εμποδίζουν την διέλευση και τις ράμπες ΑΜΕΑ, να μην είναι στο δρόμο ή ανάμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και να είναι πάντα καθαρά. Όπως διψάμε εμείς, διψάνε και τα ζώα! Ένα μπολάκι με νερό μπορεί να τους σώσει τη ζωή”, υπογραμμίζει.

Η σίτιση και το πότισμα των αδέσποτων ζώων επιτρέπεται βάσει του Ν. 4830/2021, εφόσον τηρούνται κανόνες καθαριότητας και υγιεινή

24.6.2024