Δήμος Βέροιας : Η «Γαστροδιπλωματία του Δήμου – menu veria gastronomy»

Δήμος Βέροιας

Τη διπλωματία της γαστρονομίας, προωθεί ο Δήμος Βέροιας, για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τοπικής κουζίνας και την προώθηση του γαστρονομικού πολιτισμού του τόπου.

Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Τετάρτη 18 Ιουλίου στις 18:30 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, διοργανώνει την πρώτη διαβούλευση με τους επαγγελματίες της περιοχής. Θέμα της διαβούλευσης θα είναι:  «ΓΑΣΤΡΟΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ – Καταγραφή τοπικών προϊόντων και συνταγών ταυτότητας του προορισμού και δημιουργία “menu veria gastronomy” βασισμένο στην έρευνα και τη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς».

Όπως σημειώνει ο Δήμος Βέροιας η  Γαστροδιπλωματία έχει σκοπό την εξωστρέφεια των παραγωγικών μονάδων της σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

« Σπουδαίοι δήμοι της Ευρώπης έχουν αναδειχθεί μέσω της γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων. Σε αυτή την πρώτη φάση, θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση για τον προσδιορισμό της τοπικής γαστρονομίας και την ένταξη τοπικών εδεσμάτων και προϊόντων στις τοπικές επιχειρήσεις. Η διπλωματία της γαστρονομίας του Δήμου Βέροιας έχει ως στόχο να αξιοποιήσει την δυνατότητα της τοπικής κουζίνας, για να ενισχύσει την πολιτισμική ιδιαιτερότητα του τόπου», όπως υπογραμμίζει.

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κωσταντίνος Βοργιαζίδης και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος καλούν τους επιχειρηματίες της πρωτογενούς παραγωγής, της μεταποίησης τροφίμων, της εστίασης και του τουρισμού να παρευρεθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης.

16.7.20232