Δήμος Βόρειας Κυνουρίας : Δημιουργία δημοτικού δικτύου μονοπατιών σε όλες τις Κοινότητες

Στη σηματοδότηση, πιστοποίηση και δημιουργία Δημοτικού Δικτύου Μονοπατιών, κυκλικών διαδρομών σε όλες τις Κοινότητες,  προχωράει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας. Ένας από τους στόχους που έχει θέσει η δημοτική Αρχή, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή.

«Μια τέτοια προοπτική εναλλακτικού τουρισμού προσφέρουν οι περιπατητικές διαδρομές δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει την περιοχή σε όλες τις εποχές του χρόνου κερδίζοντας παράλληλα ευεξία και αναψυχή», υπογραμμίζει.

Η παρουσίαση του δικτύου μονοπατιών, ξεκινά με το Παράλιο Άστρος, όπου ο επισκέπτης θα ανακαλύψει δυο διαδρομές, η πρώτη έχει μήκος 3,4 χιλιόμετρα και η δεύτερη 5 χιλιόμετρα. Και οι δυο χαρακτηρίζονται ως «Εύκολες».

Η σήμανση της πρώτης έχει γίνει με μπλε τρίγωνο. Η αφετηρία της είναι στο λιμάνι, όπου έχει τοποθετηθεί πληροφοριακή πινακίδα. Από εκεί συνεχίζει ακολουθώντας κατεύθυνση ΒΑ, προς τον φάρο και ακολούθως, στην ΒΑ πλευρά του Νησιού, ως το κάστρο. Από εκεί συνεχίζει βόρεια, στη χερσόνησο προς τον νέο φάρο. Στη συνέχεια ακολουθεί κατηφορική διαδρομή ως τα βράχια στην παραλία «Ατσίγγανος», όπου φτάνει ακολουθώντας στενό μονοπάτι στα βράχια πάνω από τη θάλασσα. Συνεχίζει ΝΑ και ανεβαίνει στη Δυτική πλευρά του νησιού όπου μέσα από τα παλιά σοκάκια κατεβαίνει και πάλι στο λιμάνι.

Η σήμανση της δεύτερης έχει γίνει με μπλε τρίγωνο που περικλείει τον αριθμό 2.

Ακολουθεί την ίδια διαδρομή με την πρώτη μέχρι το ύψος του νεκροταφείου. Από εκεί συνεχίζει κατά μήκος του Χάντακα μέχρι τα νότια όρια του οικισμού, τέμνει τον κεντρικό δρόμο Παραλίου Άστρους – Άστρους, φτάνει στην παραλία εκεί που τελειώνει ο πεζόδρομος και τον ακολουθεί μέχρι το λιμάνι, όπου είναι και η αφετηρία της.

 

Στην πληροφοριακή πινακίδα ο επισκέπτης θα βρει έναν QR code που οδηγεί στην εφαρμογή Wikiloc, όπου έχουν «ανέβει» οι διαδρομές που θα ακολουθήσει για τη διευκόλυνσή του.

«Με σεβασμό στο περιβάλλον δημιουργούμε περιπατητικές διαδρομές οι οποίες θα δίνουν στον περιηγητή τη δυνατότητα να γνωρίσει το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας. Σε συνεργασία με τις Κοινότητες στόχος μας είναι η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος, σε όλους τους οικισμούς, που θα αναδεικνύει τα τοπία απαράμιλλης ομορφιάς που υπάρχουν στον Δήμο μας ενώ παράλληλα θα ενισχύουν την τοπική επιχειρηματικότητα», δήλωσε ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης.

2.3.2024