Δήμος Βόρειας Κυνουρίας : Η νέα όψη του λιμανιού με τον υποθαλάσσιο φωτισμό στο Παράλιο Άστρος

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του υποθαλάσσιου φωτισμού στο Λιμάνι του Παράλιου Άστρους.

Το έργο είχε αρχικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό 192.000,00€, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας, και εθνικούς πόρους.

Η πράξη αφορούσε την προμήθεια και εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία υποβρυχίων προβολέων LED (Light Emitting Diode – Δίοδος Εκπομπής Φωτός) εξοικονόμησης ενέργειας, πράσινης τεχνολογίας στο Λιμένα του Παραλίου Άστρους Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Οι  υποβρύχιοι προβολείς LED, πέραν της αισθητικής αναβάθμισης του λιμανιού, διευκολύνει τη Ναυσιπλοΐα των εισπλεόντων/εκπλεόντων σκαφών, με αποτέλεσμα τον εύρυθμο και ασφαλή κατάπλου, την πρόσδεση, την παραμονή και τον απόπλου των σκαφών και συμβάλλει με άμεσο τρόπο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και της προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου αναβαθμίζεται το σημαντικότερο λιμάνι του Δήμου μας, το λιμάνι του  Παραλίου Άστρους, το οποίο αλλάζει όψη, λειτουργικά και αισθητικά. Το εξαιρετικό  αποτέλεσμα είναι ένας εντυπωσιακά και ομοιόμορφα φωτισμένος βυθός, δημιουργώντας μια ξεχωριστή και μοναδική ατμόσφαιρα. Επίσης το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση 10 καινούργιων αυτοματοποιημένων συστημάτων παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος (pillar). Υλοποιούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε ο Δήμος να καταστεί ένας ανταγωνιστικός και ελκυστικός τουριστικός και επενδυτικός προορισμός», δήλωσε ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλη

18,3.2024