Δήμος Βύρωνα: Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων με το πρωτοποριακό πρόγραμμα

Δήμος Βύρωνα

Ο δήμος Βύρωνα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων και στο πλαίσιο της βραβευμένης φιλοζωικής του δράσης, ανακοίνωσε ότι διευρύνει το πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα Walk me Out, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την προώθηση της ορθής συμπεριφοράς και της φιλοζωίας.

Το σεμινάριο Walk me Out έχει σχεδιαστεί από αποφοίτους του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Ζώα: Δίκαιο, Ηθική & Ευζωία” του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει στόχο να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες σε ό,τι αφορά τους σκύλους, καθώς και να συνεχίσει να διευρύνει την κοινότητα των εθελοντών που συνδέονται με φιλοζωικές δράσεις στους δήμους Βύρωνα και Καισαριανής. Μετά λοιπόν, από μια επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή το προηγούμενο χρόνο με σκοπό την κοινωνικοποίηση αδέσποτων ζώων που φιλοξενούνται από εθελοντές φιλόζωους του Βύρωνα ώστε να προωθηθούν για υιοθεσία, ανοίγει το πρόγραμμα για όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν.

Ο δήμος Βύρωνα απευθύνεται σε ενεργούς εθελοντές στο πεδίο της φιλοζωίας αλλά και σε οποιονδήποτε πολίτη επιθυμεί να μυηθεί στα μυστικά του κόσμου των σκύλων. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή εκτός αργιών, αρχής γενομένης από την Κυριακή 10 Απριλίου και για ένα σύνολο πέντε συναντήσεων.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στη γλώσσα του σώματος του σκύλου, στους τρόπους μάθησης, σε εκπαιδευτικές τεχνικές καθώς και σε προβλήματα συμπεριφοράς και τρόπους διόρθωσής τους. Η συνεργαζόμενη κτηνίατρος Χρυσούλα Παπαδοπούλου θα τους εισάγει στους κανόνες ευζωίας, τις ενδείξεις προβλημάτων υγείας και τις πρώτες βοήθειες και η δικηγόρος Μελίνα Μπουμπουρή στο διαρκώς μετασχηματιζόμενο νομικό πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς.

Μετά το πέρας της θεωρητικής εκπαίδευσης, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν θα συνεχίσουν στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου, το οποίο αφορά επισκέψεις στο καταφύγιο της φιλοζωικής του Βύρωνα και την εφαρμογή των όσων έμαθαν σε μια ομάδα επιλεγμένων σκύλων του καταφυγίου με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας τους καθώς και την κοινωνικοποίησή τους, με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της εύρεσης υιοθεσίας τους.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Το σεμινάριο δημιουργήθηκε και διδάσκεται από εθελοντές και προσφέρεται δωρεάν. Προαπαιτούμενη από τους συμμετέχοντες είναι η συνέπεια στις προγραμματισμένες συναντήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν e-mail στη διεύθυνση psiderdogtraining@gmail.com με τίτλο “Συμμετοχή Walk me out” αναφέροντας oνοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, περιοχή κατοικίας, και λίγα λόγια για τους λόγους που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του δήμου Βύρωνα για τα αδέσποτα και τη σελίδα Αδέσποτα Δήμου Βύρωνα στο fb.

4.4.2022