Δήμος Βύρωνα : Πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό για την ανακύκλωση στα σχολεία της πόλης

Δήμος Βύρωνα

Πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του έργου Mind the Waste (δράσεις για την καθαριότητα και τη διαχείριση απορριμμάτων), διένειμε ο Δήμος Βύρωνα στα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια της πόλης.

Είχαν προηγηθεί παρουσίαση σε εκπαιδευτικούς του υλικού αυτού, το οποίο αποτελείται από εκπαιδευτική εργαλειοθήκη, παιχνίδια και εγχειρίδιο – οδηγό για την χρήση του κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Στο εγχειρίδιο συμπεριλαμβάνεται το θεωρητικό υπόβαθρο, που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί για να υλοποιήσουν τις εκπαιδευτικές δράσεις της εργαλειοθήκης.

Όπως σημειώνει ο Δήμος, το υλικό είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά σε όλους και μπορεί να αναπαραχθεί από όσους ενδιαφέρονται. Δείτε σχετικά https://www.dimosbyrona.gr/article.php?cat=678.

“Στόχος μας είναι μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα να περάσουμε το μήνυμα ότι τα σκουπίδια μας δεν είναι όλα για πέταμα. Στο Δήμο Βύρωνα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να μειώσουμε τα απορρίμματα, να ξεχωρίσουμε τα χρήσιμα υλικά, να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη, να κερδίσουμε σε ποιότητα ζωής και καθαρό περιβάλλον”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

7.3.2023