Δήμος Βύρωνα: Υπογραφή έξι συμβάσεων με το ΤΠκΔ για έργα ανάπλασης, smart city και προσεισμικό έλεγχο κτιρίων

Δήμος Βύρωνα

Έξι νέες συμβάσεις που αφορούν έργα ανάπλασης,  δράσεις του προγράμματος Smart City και τον προσεισμικό έλεγχο κτιρίων, υπέγραψαν ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης και ο Γεώργιος Κουλτούκης, Διευθυντής του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ειδικότερα οι  συμβάσεις αφορούν:

  • τη μελέτη ανάπλασης του Κέντρου του Βύρωνα και της Μεταμόρφωσης, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η αναμόρφωση των πλατειών Μαρτάκη, Σμύρνης,  Ελευθερίου Βενιζέλου (Αγίου Λαζάρου) και Βυζαντίου.
  • την υλοποίηση δράσεων του προγράμματος Smart City, όπως: ο έξυπνος φωτισμός, οι έξυπνες διαβάσεις, η ενεργειακή αναβάθμιση πλατειών, η βελτίωση αποκομιδής απορριμμάτων, τα συστήματα διαχείρισης στόλου οχημάτων, η αναβάθμιση του συστήματος αυτοματισμού ποτίσματος, η προμήθεια δύο drones για τις ανάγκες του Δήμου, η έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών, η ψηφιοποίηση του αρχείου Δημοτολογίου και της Τεχνικής Υπηρεσίας κ.α.
  • τον προσεισμικό έλεγχο των δημόσιων κτιρίων.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, τόνισε: «Προχωράμε με συνέπεια τον προγραμματισμό μας, μέχρι 31/12/23 που λήγει η θητεία μας. Όπως είχαμε υποσχεθεί και προεκλογικά, δρομολογούμε παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της πόλης και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Με την υπογραφή των συμβάσεων αυτών, προωθούμε κομβικές παρεμβάσεις όπως η ανάπλαση του Κέντρου και της Μεταμόρφωσης, η αυτοματοποίηση εργασιών του δήμου μας και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης των δημοτών».

26.10.2023