Δήμος Γαλατσίου : Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων

Δήμος Γαλατσίου

Σε εξέλιξη είναι στο Γαλάτσι, το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων, από το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου, που υλοποιείται μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 09:00 έως τις 12:30, θα υπάρχει διαθέσιμο αυτοκίνητο (pet taxi), το οποίο κατόπιν ειδοποίησης θα παραλαμβάνει το αδέσποτο ζώο από τη διεύθυνση που θα οριστεί από τον πολίτη, για να το μεταφέρει στον κτηνίατρο για στείρωση, εμβολιασμό και ηλεκτρονική ταυτοποίηση (το οποίο επιστρέφεται την επόμενη ημέρα στον χώρο επανένταξης του).

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος καλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτό να τηλεφωνήσουν στο 213-2055437, στο Γραφείο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Δήμου Γαλατσίου, για περαιτέρω πληροφορίες και για να δώσουν τη διεύθυνση από όπου θα γίνει η παραλαβή του αδέσποτου ζώου για στείρωση, (το οποίο πρέπει να βρίσκεται μέσα σε κλωβό μεταφοράς).

«Η αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων μέσα στο αστικό περιβάλλον, καθώς και ο έλεγχος στον πληθυσμό των αδέσποτων ζώων αποτελεί βασικό στόχο του Δήμου Γαλατσίου, στον οποίο η συμβολή όλων των ευαισθητοποιημένων πολιτών είναι πολύτιμη», είπε η αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Ασπασία Παναγιωτακοπούλου.

30.11.2023